Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Разделение белков и нуклеиновых компонентов биомассы дрожжей. 1. Взаимодействие глутелиновой фракции белков и нуклеиновых компонентов

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Головина, Т.И.
dc.contributor.author Солошенко, В.М.
dc.contributor.author Безруков, М.Г.
dc.date.accessioned 2019-06-14T13:26:16Z
dc.date.available 2019-06-14T13:26:16Z
dc.date.issued 1990
dc.identifier.citation Разделение белков и нуклеиновых компонентов биомассы дрожжей. 1. Взаимодействие глутелиновой фракции белков и нуклеиновых компонентов / Т.И. Головина, В.М. Солошенко, М.Г. Безруков // Биополимеры и клетка. — 1990. — Т. 6, № 4. — С. 69-75. — Бібліогр.: 12 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 0233-7657
dc.identifier.other DOI: http://dx.doi.org/10.7124/bc.000280
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/153688
dc.description.abstract В работе рассмотрены основные способы денуклеинизации биомассы дрожжей: гидролиз эндонуклеазами, взаимодействие с хаотропными солями, кислотная обработка. Показано, что при взаимодействии белков и нуклеиновых кислот определяющую роль играют гидрофобные взаимодействия. Для предотвращения соосаждения в изоэлектрической точке белков и нуклеиновых кислот последние должны быть гидролизованы до олигонуклеотидов с молекулярной массой около 800 и переведены в гидрофильное состояние, возможно, за счет отщепления гидрофобных оснований. Показано, что оптимальным способом достижения этого результата является кислотная обработка. uk_UA
dc.description.abstract Розглянуто основні способи денуклеїнізації біомаси дріжджів: гідроліз ендонуклеазами, взаємодія з хаотропними солями, кислотна обробка. Показано, що при взаємодії білків і нуклеїнових кислот визначальну роль відіграють гідрофобні взаємодії. Для запобігання соосадженню в ізоелектричній точці білків і нуклеїнових кислот останні повинні бути гідролізовані до олігонуклеотидів з молекулярною масою близько 800 і переведені в гідрофільний стан, можливо, за рахунок відщеплення гідрофобних основ. Показано, що оптимальним способом досягнення цього результату є кислотна обробка. uk_UA
dc.description.abstract Extracts of the yeast components and the model mixtures of the glutelins and nucleic acids have been investigated in the paper. It is shown that hydrophobic bonds play a main role in the interaction between the nucleic acids and proteins. The haotrophic salts should be in the system to avoid the coprecipitation of the proteins and nucleic acids at the isoelectric point. Another way is to hydrolyze the nucleic acids to the oligonucleotides with the molecular mass of 800 – 1000 dalton and to transform them to the «hydrophilic» state due to separation of purine bases. The most convenient method for it is an acid treatment. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут молекулярної біології і генетики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Биополимеры и клетка
dc.subject Структура и функции биополимеров uk_UA
dc.title Разделение белков и нуклеиновых компонентов биомассы дрожжей. 1. Взаимодействие глутелиновой фракции белков и нуклеиновых компонентов uk_UA
dc.title.alternative Розділення білків і нуклеїнових компонентів біомаси дріжджів. 1. Взаємодія глутелінової фракції білків і нуклеїнових компонентів uk_UA
dc.title.alternative Separation of proteins and nucleic components of the yeast biomass. 1. An interaction of the glutelin fraction of proteins and nucleic components uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 577.112.4:577.113.4


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис