Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Роль посттрансляционных модификаций белков в регуляции скорости старения клеток дрожжей Saccharomyces paradoxus

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Лукаш, А.И.
dc.contributor.author Пушкина, Н.В.
dc.contributor.author Климова, И.А.
dc.contributor.author Назарова, И.Н.
dc.date.accessioned 2019-06-14T11:38:16Z
dc.date.available 2019-06-14T11:38:16Z
dc.date.issued 1994
dc.identifier.citation Роль посттрансляционных модификаций белков в регуляции скорости старения клеток дрожжей Saccharomyces paradoxus / А.И. Лукаш, Н.В. Пушкина, И.А. Климова, И.Н. Назарова // Биополимеры и клетка. — 1994. — Т. 10, № 1. — С. 53-57. — Бібліогр.: 19 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 0233-7657
dc.identifier.other DOI: http://dx.doi.org/10.7124/bc.000391
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/153643
dc.description.abstract Исследованы посттрансляционные неферментативные процессы дезамидирования и гликозилирования в белках «молодых» и «старых» клеток популяции дрожжей S. pa­radoxus, которые выращивались при 25 °С на минимальной среде при концентрации глюкозы 1, 2, 5, 10 %. Установлена прямая корреляционная зависимость между степенью гликозилиро­вания и дезамидирования белков и скоростью старения популяции дрожжевых клеток. Результатом посттрансляционных модификаций в белках дрожжей является уве­личение их атакуемости протеолитическими ферментам. uk_UA
dc.description.abstract Досліджено посттрансляційні неферментативні процеси дезамідування i глікозилювання у білках «молодих» та «старих» клітин популяци дріжджів S. paradoxus, які вирощували при 25 °С на мінімальному середовщі за концентрації глюкози 1, 2, 5, 10 %. Встановлено пряму кореляційну залежність між ступенем глікозилювання i дезамідування білків та швидкістю старіння популяції клітин дріжджів. Результатом посттрансляційних модифікацій у білках дріжджів є збільшення їx атакування протеолітичними ферментами. uk_UA
dc.description.abstract The posttranslational nonenzymatic deamidation and glycosylation process in proteins from young and old yeast population cells were investigated. Yeast population Saccharomyces paradoxus were grown on minimal nitritional medium with 1, 2, 5, 10 % of glucose at 25 °C. The in correlation between the rate of glycosylation and deamidation in cell proteins from yuong and old population was established. Posttranslational modifications of yeast cell proteins affected they were more actively by proteolytic enzymes. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут молекулярної біології і генетики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Биополимеры и клетка
dc.title Роль посттрансляционных модификаций белков в регуляции скорости старения клеток дрожжей Saccharomyces paradoxus uk_UA
dc.title.alternative Роль посттрансляційних модифікацій білків у регуляції швидкості старіння клітин дріжджів Saccharomyces paradoxus uk_UA
dc.title.alternative The role of nonenzymatic posttranslational deamidation and glycosylation process in aging of yeast cells Saccharomyces paradoxus uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 574.96:612.11/12+616.15


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис