Показати простий запис статті
dc.contributor.author |
Козявкин, С.А. |
|
dc.contributor.author |
Миркин, С.М. |
|
dc.contributor.author |
Амирикян, Б.Р. |
|
dc.date.accessioned |
2019-06-12T17:02:50Z |
|
dc.date.available |
2019-06-12T17:02:50Z |
|
dc.date.issued |
1986 |
|
dc.identifier.citation |
Определение зависимости фактора кооперативностн при плавлении ДНК от ионной силы / С.А. Козявкин, С.М. Миркин, Б.Р. Амирикян // Биополимеры и клетка. — 1986. — Т. 2, № 3. — С. 124-129. — Бібліогр.: 9 назв. — рос. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
0233-7657 |
|
dc.identifier.other |
DOI:http://dx.doi.org/10.7124/bc.0001A7 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/152737 |
|
dc.description.abstract |
Получены значения фактора кооперативности в широком диапазоне ионных сил. Показано, что при уменьшении концентрации натрия от 1 до 0,01 М величина фактора кооперативности падает на три порядка, причем при высоких ионных силах она изменяется слабее, чем при низких. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
Отримано значення фактора кооперативності в широкому діапазоні іонних сил. Показано, що при зменшенні концентрації натрію від 1 до 0,01 М величина фактора кооперативності падає на три порядки, причому за високих іонних сил вона змінюється слабкіше, ніж за низьких. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
The melting temperatures for the d(AT)₂₄·d(AT)₂₄ stretch located inside the DNA helix or terminally have been determined in a wide range of the ionic strength values (0.01–1 M Na⁺). The values of cooperativity factor were calculated from the shifts in the melting temperature of the stretch due to its different boundary conditions. With a decrease of the sodium concentration from 1 to 0.01 M the cooperativity factor has dropped by three orders of magnitude, its change being less pronounced at high ionic strengths than at low ones. |
uk_UA |
dc.description.sponsorship |
Авторы выражают благодарность А. В. Вологодскому, Ю. С. Лазуркину, Ю. Л. Любченко и М. Д. Франк-Каменецкому за полезные
советы и критические замечания. |
uk_UA |
dc.language.iso |
ru |
uk_UA |
dc.publisher |
Інститут молекулярної біології і генетики НАН України |
uk_UA |
dc.relation.ispartof |
Биополимеры и клетка |
|
dc.subject |
Структура и функции биополимеров |
uk_UA |
dc.title |
Определение зависимости фактора кооперативностн при плавлении ДНК от ионной силы |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Визначення залежності фактора кооперативності при плавленні ДНК від іонної сили |
uk_UA |
dc.title.alternative |
The ionic strength dependence of the cooperativity factor in DNA melting |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |
dc.status |
published earlier |
uk_UA |
dc.identifier.udc |
577.323.4 |
|
Файли у цій статті
Ця стаття з'являється у наступних колекціях
Показати простий запис статті