Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Содержание белков, углеводов и липидов в клетках зеленых водорослей при кратковременных колебаниях температуры

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Кирпенко, Н.И.
dc.contributor.author Усенко, О.М.
dc.contributor.author Мусий, Т.О.
dc.date.accessioned 2019-06-08T19:02:41Z
dc.date.available 2019-06-08T19:02:41Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation Содержание белков, углеводов и липидов в клетках зеленых водорослей при кратковременных колебаниях температуры / Н.И. Кирпенко, О.М. Усенко, Т.О. Мусий // Гидробиологический журнал. — 2016. — Т. 52, № 5. — С. 54-64. — Бібліогр.: 14 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 0375-8990
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/152218
dc.description.abstract Исследована динамика общего содержания белков, углеводов и липидов у некоторых зеленых водорослей в ответ на влияние кратковременных колебаний температуры ± 10o. uk_UA
dc.description.abstract Встановлено, що пiд впливом рiзких змiн температури в клiтинах зелених водоростей відбувається суттєвий перерозподіл кількості білків, вуглеводів та ліпідів. Коливання вмісту біохімічних компонентів залежать від віку культур і відрізняються значною видоспецифічністю. При зниженні температури спостерігаються тенденції до посилення синтезу вуглеводів, а при підвищенні — до зменшення вмісту ліпідів. uk_UA
dc.description.abstract It has been found that sharp changes in the temperature result in reversible redistribution of the content of biochemical components in the cells of green algae, which is species-specific and depends on culture age. A decrease in the temperature results in the increase in the content of carbohydrates whereas its increase in the decrease in the content of lipids. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут гідробіології НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Гидробиологический журнал
dc.subject Экологическая физиология и биохимия водных растений uk_UA
dc.title Содержание белков, углеводов и липидов в клетках зеленых водорослей при кратковременных колебаниях температуры uk_UA
dc.title.alternative Content of Proteins, Carbohydrates, and Lipids in the Cells of Green Algae at Short-Term Temperature Fluctuations uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc [582.263:(547.96+577.114+577.115)] : 58.036


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис