Показано, что присутствие глицерина на разных этапах постгипертонического шока вносит дополнительный вклад в развитие гемолиза эритроцитов; основные изменения в уровне постгипертонического лизиса происходят в диапазоне температур от 5 до 30 °С. Установлено, что при увеличении концентрации
NaCl в среде регидратации значительно уменьшается повреждение эритроцитов человека.
Показано, що наявність гліцерину на різних етапах постгіпертонічного шоку чинить додатковий внесок у
розвиток гемолізу еритроцитів; основні зміни рівня постгіпертонічного лізису відбуваються в діапазоні
температур від 5 до 30 °С. Встановлено, що зі збільшенням концентрації NaCl в середовищі регідратації
значно зменшується пошкодження еритроцитів людини.
It has been shown that the presence of glycerol at different stages of posthypertonic shock makes an additional
contribution to the development of hemolysis of red blood cells; the main changes in the level of posthypertonic
lysisoccur in the temperature interval from 5 to 30 °C. It has been found that, as the NaCl concentration in the
rehydration medium increases, a significant decrease of the damage of human red blood cells is observed.