Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Исследование перемешивания расплава как фактора измельчения зерна при формировании первичных кристаллов α-фазы

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Белик, В.И.
dc.contributor.author Шеневидько, Л.К.
dc.contributor.author Дука, В.М.
dc.contributor.author Цир, Т.Г.
dc.date.accessioned 2018-11-12T18:04:57Z
dc.date.available 2018-11-12T18:04:57Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier.citation Исследование перемешивания расплава как фактора измельчения зерна при формировании первичных кристаллов α-фазы / В.И. Белик, Л.К. Шеневидько, В.М. Дука, Т.Г. Цир // Процессы литья. — 2013. — № 5. — С. 3-14. — Бібліогр.: 11 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 0235-5884
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/143812
dc.description.abstract Установлено, что повышение интенсивности и длительности механического перемешивания при затвердевании отливки из сплава АК7ч приводит к измельчению первичных кристаллов α-фазы при скоростях охлаждения в двухфазной области в диапазоне 0,3-6,5 °С/с в 3-13 раз, тогда как перемешивание в ходе изотермической выдержки или скорости охлаждения порядка 0,006 °С/с измельчения зерна не вызывает, что объясняется недостаточной концентрацией примеси на границе фаз в условиях затвердевания, близких к равновесным. uk_UA
dc.description.abstract Встановлено, що підвищення інтенсивності і тривалості механічного перемішування при твердінні виливки сплаву АК7ч призводить до подрібнення первинних кристалів α-фази при швидкостях охолодження в двохфазній області у діапазоні 0,3-6,5 °С/с у 3-13 разів, тоді як перемішування в процесі ізотермічної витримки або швидкості охолодження порядку 0,006 °С/с подрібнення зерна не викликає, що пояснюється недостатньою концентрацією домішки на границі фаз в умовах твердіння, близьких до рівноважних. uk_UA
dc.description.abstract It is established that increase in intensity and duration of mechanical mixing during solidification of a casting alloy АК7ч leads to grinding primary crystals α-phase with speeds of cooling in the mushy region in the range of 0,3 to 6,5 °С/s to 3-13 times while stirring during isothermal shutter speed or rate of cooling of the order of 0,006 °С/s with grinding grain does not cause that to a lack of concentration of impurities on the phase boundary in the conditions of solidification, close to equilibrium. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Фізико-технологічний інститут металів та сплавів НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Процессы литья
dc.subject Получение и обработка расплавов uk_UA
dc.title Исследование перемешивания расплава как фактора измельчения зерна при формировании первичных кристаллов α-фазы uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 621.746.58 669-154


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис