Показати простий запис статті
dc.contributor.author |
Хмєлєвська, О.М. |
|
dc.contributor.author |
Мокієнко, А.В. |
|
dc.contributor.author |
Ніколенко, С.І. |
|
dc.contributor.author |
Войцеховський, В.Г. |
|
dc.date.accessioned |
2018-06-21T08:32:21Z |
|
dc.date.available |
2018-06-21T08:32:21Z |
|
dc.date.issued |
2012 |
|
dc.identifier.citation |
Визначення впливу діоксиду вуглецю на мікробний ценоз фасованої мінеральної лікувально-столової води за сезонами року. Частина 2. Мікроорганізми-продуценти біологічно активних речовин / О.М. Хмєлєвська, А.В. Мокієнко, С.І. Ніколенко, В.Г. Войцеховський // Актуальні проблеми транспортної медицини. — 2012. — № 2 (28). — С. 31-36. — Бібліогр.: 8 назв. — укр. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
1818-9385 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/139656 |
|
dc.description.abstract |
В результаті проведеного дослідження впливу діоксиду вуглецю на якісний і кількісний склад мікроорганізмів - продуцентів біологічно активних речовин в фасованої лікувально-столовій води по сезонах року, в порівнянні з нативною мінеральною водою того ж типу з трьох свердловин встановлено, що в готовій продукції відсутня висіваємість амилолітичних, сульфатредуцируючих, углеводородокислюючих бактерій, притаманних природній воді. Крім того, сильногазована мінеральна вода втрачає здатність до самоочищення від E. coli. Це обумовлює необхідність контролю висівання бальнеологічний значущих мікроорганізмів з метою ефективного використання мінеральних вод у внекурортній практиці після промислового розливу. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
В результате проведенного исследования влияния диоксида углерода на качественный и количественный состав микроорганизмов - продуцентов биологически активних веществ в фасованной лечебно-столовой воде по сезонам года, в сравнении с нативной минеральной водой того же типа из трех скважин установлено, что в готовой продукции отсутствует высеваемость амилолитических, сульфатредуцирующих, углеводородокисляющих бактерий, присущих природной воде. Кроме того, сильногазированная минеральная вода утрачивает способность к самоочищенню от E. coli. Это обуславливает необходимость контроля высеваемости бальнеологически значимых микроорганизмов с целью эффективного использования минеральных вод во внекурортной практике после промышленного фасования. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
The study of influence of carbon dioxide on the qualitative and quantitative composition of microorganisms - producers of biologically active substances in bottled natural medical-table carbonated water on the seasons of the year, compared with the native mineral water of the same type of three well established that in the finished product is not sowing amylolytic, sulfatereducing, hydrocarbon-oxidizing bacteria inherent in natural water. In addition, carbonated mineral water loses its ability to cleanse itself from E. coli. This necessitates the control of microbial inoculation spa significant for the effective use of mineral waters after the industrial packing. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
Фізико-хімічний інститут ім. О.В. Богатського НАН України |
uk_UA |
dc.relation.ispartof |
Актуальні проблеми транспортної медицини |
|
dc.subject |
Теоретические статьи |
uk_UA |
dc.title |
Визначення впливу діоксиду вуглецю на мікробний ценоз фасованої мінеральної лікувально-столової води за сезонами року. Частина 2. Мікроорганізми-продуценти біологічно активних речовин |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Определение влияния диоксида углерода на микробный ценоз фасованной минеральной лечебно-столовой воды по сезонам года. Часть 2. Микроорганизмы-продуценты биологически активных веществ |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Determination of the influence of carbon dioxide to self microbial coenoses mineral medical-table waters by season part 2. Microorganisms producing biologically active substances |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |
dc.status |
published earlier |
uk_UA |
dc.identifier.udc |
615.327:613.3].076:579 |
|
Файли у цій статті
Ця стаття з'являється у наступних колекціях
Показати простий запис статті