Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Действие многоатомных спиртов, амидов и ДМСО на сохранность меристем винограда и картофеля

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Шевченко, Н.А.
dc.contributor.author Стрибуль, Т.Ф.
dc.contributor.author Розанов, Л.Ф.
dc.date.accessioned 2018-06-19T21:28:08Z
dc.date.available 2018-06-19T21:28:08Z
dc.date.issued 2004
dc.identifier.citation Действие многоатомных спиртов, амидов и ДМСО на сохранность меристем винограда и картофеля / Н.А. Шевченко, Т.Ф. Стрибуль, Л.Ф. Розанов // Проблемы криобиологии. — 2004. — № 3. — С. 79–85. — Бібліогр.: 16 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 0233-7673
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/139259
dc.description.abstract Рассматривается токсическое действие глицерина, ДМСО и веществ рядов амидов и диолов в различных концентрациях на меристемы картофеля и винограда. Показано, что токсичность данных веществ в исследованных концентрациях не обусловливается осмотическим фактором и усиливается с увеличением гидрофобности. uk_UA
dc.description.abstract Розглядається токсична дія гліцерину, ДМСО і речовин рядів амідів та діолів у різних концентраціях на меристеми картоплі та винограду. Показано, що токсичність даних речовин у досліджених концентраціях не обумовлюється осмотичним фактором і підсилюється зі збільшенням гідрофобності. uk_UA
dc.description.abstract The authors investigated a toxic effect of glycerol, DMSO and substances of amide and diol series under various concentrations on potato and grape meristems. It is shown that the toxicity of the mentioned above substances under investigated concentrations is not stipulated by an osmotic factor and is intensified with increase of their hydrophobic properties. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Проблемы криобиологии и криомедицины
dc.subject Криоконсервирование биообъектов uk_UA
dc.title Действие многоатомных спиртов, амидов и ДМСО на сохранность меристем винограда и картофеля uk_UA
dc.title.alternative Effect of multiatom alcohols, amides and DMSO on grape and potato meristems integrity uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 57.086:547:42


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис