Показати простий запис статті
dc.contributor.author |
Черкашина, Д.В. |
|
dc.contributor.author |
Петренко, А.Ю. |
|
dc.date.accessioned |
2018-06-19T07:25:36Z |
|
dc.date.available |
2018-06-19T07:25:36Z |
|
dc.date.issued |
2003 |
|
dc.identifier.citation |
Влияние предобработки крыс эмбриоспецифическими факторами на состояние антиоксидантной системы печени при гипотермическом хранении и нормотермической реперфузии / Д.В. Черкашина, А.Ю. Петренко // Проблемы криобиологии. — 2003. — № 4. — С. 49–57. — Бібліогр.: 17 назв. — рос. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
0233-7673 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/138471 |
|
dc.description.abstract |
Исследовалось влияние предварительного введения крысам эмбриоспецифических факторов (ЭСФ) на окислительновосстановительное равновесие в печени после гипотермического хранения (1 и 24 ч) в сахарозо-солевой среде и нормотермической реперфузии (60 мин). Показаны снижение количества свободнорадикальных продуктов, определяемых по уровню и скорости накопления ТБК-активных продуктов, и нормализация активности ферментов системы антиоксидантной защиты – каталазы, глутатионпероксидазы и редуктазы. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
Вивчався вплив попереднього введення щурам ембріоспецифічних факторів на окислювально-відновну рівновагу в печінці після гіпотермічного зберігання (1 і 24 год) у сахарозо-сольовому розчині та нормотермічної реперфузії (60 хв). Показано зниження кількості вільнорадикальних продуктів, що визначали за рівнем та швидкістю накопичення ТБК-активних продуктів, а також нормалізацію активності ферментів системи антиоксидантного захисту - каталази, глутатіонпероксидази та редуктази. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
The effect of embryospecific factor pretreatment on liver oxidative-reducing balance after hypothermic storage (1 and 24 hours) in sucrose-saline solution, and normothermic reperfusion (60 minutes) has been studied. The decrease of free radical product number investigating by TBA-product level and accumulation rate, and normalization of antioxidant system enzyme activity (catalase, glutathione peroxidase and reductase) has been shown. |
uk_UA |
dc.language.iso |
ru |
uk_UA |
dc.publisher |
Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України |
uk_UA |
dc.relation.ispartof |
Проблемы криобиологии и криомедицины |
|
dc.subject |
Теоретическая и экспериментальная криобиология |
uk_UA |
dc.title |
Влияние предобработки крыс эмбриоспецифическими факторами на состояние антиоксидантной системы печени при гипотермическом хранении и нормотермической реперфузии |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Effect of Rat Pretreatment with Embryospecific Factors on the State of Liver Antioxidant System at Hypothermic Storage and Normothermic Reperfusion |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |
dc.status |
published earlier |
uk_UA |
dc.identifier.udc |
57.043:612.35:577.121.7:57.089.3 |
|
Файли у цій статті
Ця стаття з'являється у наступних колекціях
Показати простий запис статті