Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Влияние состава защитных сред и температуры хранения на сохранность лиофилизированных дрожжей Saccharomyces cerevisiae

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Цуцаева, А.А.
dc.contributor.author Балыбердина, Л.М.
dc.contributor.author Павленко, Н.В.
dc.date.accessioned 2018-06-19T07:13:31Z
dc.date.available 2018-06-19T07:13:31Z
dc.date.issued 2004
dc.identifier.citation Влияние состава защитных сред и температуры хранения на сохранность лиофилизированных дрожжей Saccharomyces cerevisiae / А.А. Цуцаева, Л.М. Балыбердина, Н.В. Павленко // Проблемы криобиологии. — 2004. — № 1. — С. 50–54. — Бібліогр.: 6 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 0233-7673
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/138457
dc.description.abstract Изучали влияние тиомочевины как антиоксиданта в защитной среде при лиофилизации на хранение лиофилизированных культур хлебопекарных дрожжей. Тиомочевина достоверно увеличивает срок их хранения в жизнеспособном состоянии при температуре 4 и -10°С. При температуре -25 и -75° С количество жизнеспособных клеток и их свойства не изменялись. uk_UA
dc.description.abstract Вивчали вплив тіосечовини як антиоксиданту в захисному середовищі при ліофілізації на зберігання ліофілізованих культур хлібопекарських дріжджів. Присутність тіосечовини достовірно збільшує термін їх зберігання в життєздатному стані при температурі 4 і -10°С. При температурі -25 і -75°С кількість життєздатних клітин і їх властивості не змінювались. uk_UA
dc.description.abstract The effect of thiourea, as an antioxidant in cryoprotective medium under freeze-drying, on the baker’s yeast frozen-dried culture storage, was studied. Thiourea statistically and significantly increases their storage term in a viable state under 4° and -10°C. A number of viable cells and their properties remained unchanged under -25° and -75°C. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Проблемы криобиологии и криомедицины
dc.subject Теоретическая и экспериментальная криобиология uk_UA
dc.title Влияние состава защитных сред и температуры хранения на сохранность лиофилизированных дрожжей Saccharomyces cerevisiae uk_UA
dc.title.alternative Influence of Protective Media Composition and Storage Temperature on Frozen-Dried Saccharomyces cerevisiae Yeast Survival uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 579.873.71:57.43.86.132


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис