Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Принципы оптимального питания работников железнодорожного транспорта, непосредственно связанных с безопасностью движения

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Трошина, М.Ю.
dc.date.accessioned 2018-06-13T06:12:59Z
dc.date.available 2018-06-13T06:12:59Z
dc.date.issued 2011
dc.identifier.citation Принципы оптимального питания работников железнодорожного транспорта, непосредственно связанных с безопасностью движения / М.Ю. Трошина // Актуальні проблеми транспортної медицини. — 2011. — № 1 (23). — С. 56-61. — Бібліогр.: 4 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 1818-9385
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/134274
dc.description.abstract Метою досліджень, результати яких представлені в статті, з’явилося вивчення особливостей лікувально-профілактичного харчування залізничників, діяльність яких пов’язана з безпекою руху. У основу розробки рекомендацій по лікувально-профілактичному харчуванню вищеназваних працівників були покладені наступні принципи: Загальні принципи здорового (оптимального) харчування ;Задоволення фізіологічної потреби в харчових речовинах і енергії відповідно до енерговитрат, стану здоров’я і віку; Облік чинників трудової діяльності, що впливають на стан здоров’я і використання лікувально-профілактичних властивостей їжі, спеціалізованих (функціональних продуктів), а так само біологічно активних добавок до їжі, пацієнтів, що впливають на швидкість реабілітації. У статті представлен приклад схеми побудови раціону харчування , надані рекомендації щодо асортименту продовольчих товарів для включення в меню – розкладки харчування працівників локомотивних бригад і інших працівників ж/д транспорту, пов’язаних із забезпеченням безпеки руху. uk_UA
dc.description.abstract The objective of the research provided in the article was to investigate the features of treatment and prophylactic food for railway employees those who is connected to traffic safety. Essential principles of the research are as follows: General principles of healthy (optimal) food, satisfaction of physiological needs and energy consumption by food substances according to the health conditions and the age, зrofessional working requirements may influence the health and food composition, as well as application of special functional products or proactive food additions. The recommended scheme of food allowances, assortment of products, draft menu for workers of locomotive teams, safety engineers or other professional teams and employees have been provided hereby. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Фізико-хімічний інститут ім. О.В. Богатського НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Актуальні проблеми транспортної медицини
dc.subject Гигиена и профилактическая медицина uk_UA
dc.title Принципы оптимального питания работников железнодорожного транспорта, непосредственно связанных с безопасностью движения uk_UA
dc.title.alternative Принципи оптимального харчування працівників залізничного транспорту, безпосередньо пов’язаних з безпекою руху uk_UA
dc.title.alternative Principles of an optimum food of workers of the railway transportation directly connected with traffic safety uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 614.39


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис