Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Особенности кинетики обеззараживания воды, содержащей E.coli в условиях гидродинамической кавитации

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Гащин, О.Р.
dc.contributor.author Витенько, Т.Н.
dc.date.accessioned 2018-02-17T10:41:34Z
dc.date.available 2018-02-17T10:41:34Z
dc.date.issued 2008
dc.identifier.citation Особенности кинетики обеззараживания воды, содержащей E.coli в условиях гидродинамической кавитации / О.Р. Гащин, Т.Н. Витенько // Химия и технология воды. — 2008. — Т. 30, № 5. — С. 567-575. — Бібліогр.: 16 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 0204-3556
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/130598
dc.description.abstract Изучено обеззараживающие действие гидродинамической кавитации на микроорганизмы E.coli в воде. Установлено, что кинетика обеззараживания зависит от интенсивности гидродинамического кавитационного поля, микробной нагрузки и газосодержания. Изучены структурно-морфологические изменения бактерий E.coli. Показано, что антимикробное действие достигается за счет физико-химических эффектов кавитационного поля, под влиянием которых происходит механическое разрушение клеток, и химического обеззараживания радикалами гидроксила и пероксида водорода. uk_UA
dc.description.abstract Вивчено знезаражуючий вплив гідродинамічної кавітації на мікроорганізми E.coli у воді. Встановлено, що інактивуюча дія гідродинамічної кавітації залежить від інтенсивності гідродинамічного кавітаційного поля, мікробного навантаження і газовмісту. Вивчено структурно-морфологічні зміни бактерій E.coli. Показано, що антимікробний ефект досягається за рахунок фізичних ефектів кавітаційного поля, що здійснюють механічне руйнування клітин і хімічної деградації, що відбувається під впливом хімічно активних сполук. uk_UA
dc.description.abstract It has been investigated the distinctive action of hydrodynamic cavitations on the microorganisms of the E. coli in the water. It has been installed that inactive effect of hydrodynamic cavitation field, the microbes' loading and the gas content. It has been shown that the anti-microbe effect is reached with the help of physical effects of cavitative field that makes the mechanical destroying of cells and chemical degradation under the influence of chemicalactive compositions. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут колоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Химия и технология воды
dc.subject Биологические методы очистки воды uk_UA
dc.title Особенности кинетики обеззараживания воды, содержащей E.coli в условиях гидродинамической кавитации uk_UA
dc.title.alternative Escherichia coli. The mechanism and kinetics of water disinfection under the influence of hydrodynamic cavitative field uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 666.183:661.666.2


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис