Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Экоресурсы для противокоррозионной защиты стали

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Сизая, О.И.
dc.contributor.author Савченко, О.Н.
dc.contributor.author Челябиева, В.М.
dc.contributor.author Митяй, Н.И.
dc.date.accessioned 2017-12-04T19:56:49Z
dc.date.available 2017-12-04T19:56:49Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier.citation Экоресурсы для противокоррозионной защиты стали / О.И. Сизая, О.Н. Савченко, В.М. Челябиева, Н.И. Митяй // Энерготехнологии и ресурсосбережение. — 2010. — № 4. — С. 37-42. — Бібліогр.: 15 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 0235-3482
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/126871
dc.description.abstract С целью поиска эффективных и экологически безопасных ингибиторов на основе сырья растительного происхождения исследована противокоррозионная активность веществ водных вытяжек из сельскохозяйственных культур: чеснока, лука, зерен горчицы и рапса. При введении этих компонентов в нейтральную коррозионную среду (3 % NaCl) наблюдается торможение коррозии стали — защитный эффект 70–92 %. Растительные ингибиторы могут составить успешную конкуренцию традиционным синтетическим ингибиторам. uk_UA
dc.description.abstract З метою пошуку ефективних та екологічно безпечних інгібіторів на основі сировини рослинного походження досліджено протикорозійну активність речовин водних витяжок із сільськогосподарських культур: часнику, цибулі, зерен гірчиці та рапсу. При введенні цих речовин у нейтральне корозійне середовище (3 % NaCl) спостерігається гальмування корозії сталі — захисний ефект 70–92 %. Рослинні інгібітори можуть скласти успішну конкуренцію традиційним синтетичним інгібіторам. uk_UA
dc.description.abstract Steel anticorrosive activity of water extractions from agricultural crops agents such as garlic, onions, mustard and rape for prospecting of efficient and ecologically safe inhibitors on vegetable raw material basis is investigated. It is displayed that the extractions insertion into neutral corrosive environment (3 % NaCl) decreases steel corrosion by protective effect on 70–92 %. Vegetable inhibitors can make a successful competition with traditional synthetic inhibitors. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут газу НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Энерготехнологии и ресурсосбережение
dc.subject Переработка сырья и ресурсосбережение uk_UA
dc.title Экоресурсы для противокоррозионной защиты стали uk_UA
dc.title.alternative Environmental Resources for Steel Corrosion Protection uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 620.197.3


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис