Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Жирнокислотний склад загальних ліпідів печінки коропа (Cyprinus carpio L.) за умов штучного гіпобіозу

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Сисолятін, С.В.
dc.contributor.author Хижняк, С.В.
dc.date.accessioned 2017-12-04T16:07:40Z
dc.date.available 2017-12-04T16:07:40Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.citation Жирнокислотний склад загальних ліпідів печінки коропа (Cyprinus carpio L.) за умов штучного гіпобіозу / С.В. Сисолятін, С.В. Хижняк // Доповіді Національної академії наук України. — 2017. — № 8. — С. 102-105. — Бібліогр.: 10 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 1025-6415
dc.identifier.other DOI: doi.org/10.15407/dopovidi2017.08.102
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/126847
dc.description.abstract Досліджено склад та кількісний вміст жирних кислот загальних ліпідів печінки коропа лускатого за умов штучного гіпобіозу. Методом газової хроматографії ідентифіковано 28 жирних кислот, кількісний вміст яких змінюється протягом періоду перебування риб у стані штучного гіпобіозу. Встановлено, що перерозподіл у кількісному співвідношенні жирних кислот призводить до зниження сумарного вмісту насичених і зростання вмісту ненасичених жирних кислот, переважно за рахунок поліненасичених кислот. uk_UA
dc.description.abstract Изучен состав и количественное содержание жирных кислот общих липидов печени чешуйчатого карпа при искусственном гипобиозе. Методом газовой хроматографии идентифицировано 28 жирных кислот, количественное содержание которых изменяется при введении рыб в состояние искусственного гипобиоза. Установлено, что перераспределение в количественном соотношении жирных кислот приводит к уменьшению суммарного содержания насыщенных и возрастанию содержания ненасыщенных жирных кислот, преимущественно за счет полиненасыщенных кислот. uk_UA
dc.description.abstract The composition and the quantitative content of fatty acids of total lipids in liver of scaly carp under artificial hibernation are studied. The method of gas chromatography identified 28 fatty acids, the quantitative content of which changes when fish are in the state of artificial hibernation. It has been established that a redistribution in the quantitative ratio of fatty acids leads to a decrease of the total content of saturated fatty acids and an increase of the content of unsaturated ones, mainly due to polyunsaturated acids. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Видавничий дім "Академперіодика" НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Доповіді НАН України
dc.subject Біохімія uk_UA
dc.title Жирнокислотний склад загальних ліпідів печінки коропа (Cyprinus carpio L.) за умов штучного гіпобіозу uk_UA
dc.title.alternative Жирнокислотный состав общих липидов печени карпа (Cyprinus carpio L.) при искусственном гипобиозе uk_UA
dc.title.alternative Fatty acid composition of total lipids in liver of carp (Cyprinus carpio L.) under artificial hibernation uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 577.115.3:591.436.2:639.215.2:591.543.42


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис