Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Фенотипічні прояви алелів пуроіндолінових генів м’якої пшениці

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Чеботар, С.В.
dc.contributor.author Куракіна, К.О.
dc.contributor.author Хохлов, О.М.
dc.contributor.author Чеботар, Г.О.
dc.contributor.author Сиволап, Ю.М.
dc.date.accessioned 2017-11-24T18:23:43Z
dc.date.available 2017-11-24T18:23:43Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier.citation Фенотипічні прояви алелів пуроіндолінових генів м’якої пшениці / С.В. Чеботар, К.О. Куракіна, О.М. Хохлов, Г.О. Чеботар, Ю.М. Сиволап // Цитология и генетика. — 2012. — Т. 46, № 4. — С. 9-18. — Бібліогр.: 28 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 0564-3783
dc.identifier.other DOI: 10.3103/S0095452712040056
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/126476
dc.description.abstract Методом NIR досліджено 85 сортів та ліній м’якої озимої пшениці переважно української селекції для визначення відносного показника твердозерності та вмісту білка. Фактичні дані щодо твердозерності було порівняно з даними попередніх генетичних досліджень та літературних джерел. Значне варіювання показника твердозерності при однаковому алельному стані генів пуроіндолінів свідчить про наявність додаткових генів, що впливають на прояв даної ознаки. uk_UA
dc.description.abstract Методом NIR исследованы 85 сортов и линий озимой мягкой пшеницы преимущественно украинской селекции для определения относительного показателя твердозерности и содержания белка. Фактические данные по твердозерности сравнены с результатами предыдущих генетических исследований и данными литературы. Значительное варьирование показателя твердозерностипри одинаковом аллельном составе генов пуроиндолинов указывает на присутствие дополнительных генов, которые влияют на проявление этого признака. uk_UA
dc.description.abstract 85 winter bread wheat varieties and lines that have been developed mostly in Ukraine were analyzed with NIR for parameters of hardness and protein content. The hardness data were compared with the data of puroindoline gene alleles analysis done earlier and the published data. Significant variation of parameters of hardness was revealed when there was low polymorphism of puroindoline genes indicating the presence of additional genes that influence the hardness parameters. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Інститут клітинної біології та генетичної інженерії НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Цитология и генетика
dc.subject Оригинальные работы uk_UA
dc.title Фенотипічні прояви алелів пуроіндолінових генів м’якої пшениці uk_UA
dc.title.alternative Фенотипическое проявление аллелей пуроиндолиновых генов мягкой пшеницы uk_UA
dc.title.alternative Phenotypic effects of puroindoline gene alleles of bread wheat uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 577.2:631[633.111+664.64.016.8]


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис