Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Дослідження піноутворювальної здатності зародків пшениці у складі морозива молочного

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Мартич, В.В.
dc.contributor.author Поліщук, Г.Є.
dc.contributor.author Сербова, М.І.
dc.date.accessioned 2017-03-12T16:26:52Z
dc.date.available 2017-03-12T16:26:52Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier.citation Дослідження піно утворювальної здатності зародків пшениці у складі морозива молочного / В.В. Мартич, Г.Є. Поліщук, М.І. Сербова // Наука та інновації. — 2013. — Т. 9, № 5. — С. 10-16. — Бібліогр.: 8 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 1815-2066
dc.identifier.other DOI: doi.org/10.15407/scin9.05.010
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/114684
dc.description.abstract Досліджено поверхневу активність зернового компонента у модельних системах та у складі морозива молочного. Встановлено, що збільшення вмісту зародків пшениці у модельних системах та сумішах призводить до відповідного зниження поверхневого натягу в присутності поверхнево-активного рослинного білка. Доведено доцільність попереднього смаження та подрібнення рослинної сировини для підвищення її піноутворювальної здатності у складі молочних сумішей. Підтверджено необхідність гідратації зародків пшениці перед застосуванням для підвищення їх функціонально-технологічних властивостей у складі морозива. uk_UA
dc.description.abstract Исследована поверхностная активность зернового компонента в модельных системах и в составе мороженого молочного. Установлено, что увеличение количества зародышей пшеницы в модельных системах и смесях приводило к соответствующему снижению поверхностного натяжения в присутствии поверхностно-активного растительного белка. Доказана целесообразность предварительного прожаривания и измельчения растительного сырья для обеспечения высокого пенообразующего эффекта в составе молочных смесей. Подтверждена целесообразность предварительной гидратации зародышей пшеницы для повышения их функционально-технологических свойств в составе мороженого. uk_UA
dc.description.abstract In the article investigational superficial activity of corn component in the model systems and in composition an dairy ice-cream. It is set that the increase of amount of wheat germ in the model systems and mixtures resulted in a corresponding reduction of surface tension in the presence of surface active vegetable protein. Expedience of frying and growing of plant material shallow is well-proven for providing of the expected foaming effect in composition dairy mixtures. Expedience of previous hydratation of wheat germ is confirmed for an increase their functionally technological properties in composition an ice-cream. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Видавничий дім "Академперіодика" НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Наука та інновації
dc.subject Наукові основи інноваційної діяльності uk_UA
dc.title Дослідження піноутворювальної здатності зародків пшениці у складі морозива молочного uk_UA
dc.title.alternative Исследование пенообразующей способности зародышей пшеницы в составе мороженого молочного uk_UA
dc.title.alternative Research of Wheat Germ Foaming Capacity in Dairy Ice-Cream Composition uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис