Показати простий запис статті
dc.contributor.author |
Кушнір, С.В. |
|
dc.date.accessioned |
2016-03-22T17:54:13Z |
|
dc.date.available |
2016-03-22T17:54:13Z |
|
dc.date.issued |
2015 |
|
dc.identifier.citation |
Причини барботажного хімічного ефекту і диференціації іонів при утворенні морських аерозолів (фізико-хімічний аналіз) / С.В. Кушнір // Доповіді Національної академії наук України. — 2015. — № 7. — С. 91-98. — Бібліогр.: 15 назв. — укр. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
1025-6415 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/96942 |
|
dc.description.abstract |
Показано, що основною причиною барботажних хiмiчних ефектiв у розчинах NaCl
є структурнi змiни в iнтерфейсi газ/вода, якi приводять до сильного збiльшення структурної температури води i збiльшення її кислотностi за рахунок зростання концентрацiї димерних асоцiатiв (H₂O)₂. Збiльшення структурної температури в об’ємнiй водi спостерiгається при турбулентному режимi механiчного перемiшування розчину
i спричинює сильне зменшення розчинностi кисню. Диференцiацiю iонiв при утвореннi аерозолiв можна пояснити концентруванням найстiйкiших нейтральних iонних пар в iнтерфейсах при утвореннi газових бульбашок. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
Показано, что основной причиной барботажных химических эффектов в растворах NaCl
являются структурные изменения в интерфейсе газ/вода, которые приводят к сильному увеличению структурной температуры воды и увеличению ее кислотности за счет роста концентрации димерних ассоциатов (H₂O)₂. Увеличение структурной температуры в объемной воде наблюдается при турбулентном режиме механического перемешивания раствора и ведет к сильному уменьшению растворимости кислорода. Дифференциацию ионов при образовании аэрозолей можно объяснить концентрированием устойчивых нейтральных ионных пар в интерфейсах при образовании газовых пузырьков. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
It is shown that the main cause of bubbling chemical effects in solutions of NaCl is structural
changes in the gas/water interface, which lead to a strong increase in the structural water temperature and increase its acidity due to the increase in the concentration of dimeric associates (H₂O)₂. The increase in the structural temperature in the bulk water is observed in the turbulent regime
of the mechanical mixing of a solution and leads to a strong decrease in the solubility of oxygen.
Differentiation of ions in the formation of aerosols can be explained by the concentration of stable
neutral ion pairs in the interfaces in the formation of gas bubbles. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
Видавничий дім "Академперіодика" НАН України |
uk_UA |
dc.relation.ispartof |
Доповіді НАН України |
|
dc.subject |
Науки про Землю |
uk_UA |
dc.title |
Причини барботажного хімічного ефекту і диференціації іонів при утворенні морських аерозолів (фізико-хімічний аналіз) |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Причины барботажного химического эффекта и дифференциации ионов при образовании морских аэрозолей (физико-химический анализ) |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Reasons for the bubbling chemical effect and differentiation of ions in the formation of marine aerosols (physico-chemical analysis) |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |
dc.status |
published earlier |
uk_UA |
dc.identifier.udc |
541.5:550.461 |
|
Файли у цій статті
Ця стаття з'являється у наступних колекціях
Показати простий запис статті