Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Причини барботажного хімічного ефекту і диференціації іонів при утворенні морських аерозолів (фізико-хімічний аналіз)

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Кушнір, С.В.
dc.date.accessioned 2016-03-22T17:54:13Z
dc.date.available 2016-03-22T17:54:13Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier.citation Причини барботажного хімічного ефекту і диференціації іонів при утворенні морських аерозолів (фізико-хімічний аналіз) / С.В. Кушнір // Доповіді Національної академії наук України. — 2015. — № 7. — С. 91-98. — Бібліогр.: 15 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 1025-6415
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/96942
dc.description.abstract Показано, що основною причиною барботажних хiмiчних ефектiв у розчинах NaCl є структурнi змiни в iнтерфейсi газ/вода, якi приводять до сильного збiльшення структурної температури води i збiльшення її кислотностi за рахунок зростання концентрацiї димерних асоцiатiв (H₂O)₂. Збiльшення структурної температури в об’ємнiй водi спостерiгається при турбулентному режимi механiчного перемiшування розчину i спричинює сильне зменшення розчинностi кисню. Диференцiацiю iонiв при утвореннi аерозолiв можна пояснити концентруванням найстiйкiших нейтральних iонних пар в iнтерфейсах при утвореннi газових бульбашок. uk_UA
dc.description.abstract Показано, что основной причиной барботажных химических эффектов в растворах NaCl являются структурные изменения в интерфейсе газ/вода, которые приводят к сильному увеличению структурной температуры воды и увеличению ее кислотности за счет роста концентрации димерних ассоциатов (H₂O)₂. Увеличение структурной температуры в объемной воде наблюдается при турбулентном режиме механического перемешивания раствора и ведет к сильному уменьшению растворимости кислорода. Дифференциацию ионов при образовании аэрозолей можно объяснить концентрированием устойчивых нейтральных ионных пар в интерфейсах при образовании газовых пузырьков. uk_UA
dc.description.abstract It is shown that the main cause of bubbling chemical effects in solutions of NaCl is structural changes in the gas/water interface, which lead to a strong increase in the structural water temperature and increase its acidity due to the increase in the concentration of dimeric associates (H₂O)₂. The increase in the structural temperature in the bulk water is observed in the turbulent regime of the mechanical mixing of a solution and leads to a strong decrease in the solubility of oxygen. Differentiation of ions in the formation of aerosols can be explained by the concentration of stable neutral ion pairs in the interfaces in the formation of gas bubbles. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Видавничий дім "Академперіодика" НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Доповіді НАН України
dc.subject Науки про Землю uk_UA
dc.title Причини барботажного хімічного ефекту і диференціації іонів при утворенні морських аерозолів (фізико-хімічний аналіз) uk_UA
dc.title.alternative Причины барботажного химического эффекта и дифференциации ионов при образовании морских аэрозолей (физико-химический анализ) uk_UA
dc.title.alternative Reasons for the bubbling chemical effect and differentiation of ions in the formation of marine aerosols (physico-chemical analysis) uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 541.5:550.461


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис