Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Формирование кадрового потенциала в ресторанном и гостиничном хозяйстве

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Стахно, Н.Д.
dc.date.accessioned 2016-01-24T12:31:41Z
dc.date.available 2016-01-24T12:31:41Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier.citation Формирование кадрового потенциала в ресторанном и гостиничном хозяйстве / Н.Д. Стахно // Культура народов Причерноморья. — 2014. — № 273. — С. 62-65. — Бібліогр.: 18 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 1562-0808
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/93111
dc.description.abstract Реализация основных приоритетов Республики Крым неотрывно связано с реформированием санаторно-курортного и туристического сектора для которых важное значение имеет кадровый потенциал. В статье осуществлен анализ состояния кадрового потенциала ресторанного и гостиничного хозяйства в Республике Крым, рассмотрены элементы, которые оказывают влияние на его формирование и рациональное использование. uk_UA
dc.description.abstract Реалізація основних пріоритетів Республіки Крим невідривно зв'язано з реформуванням санаторно-курортного і туристичного сектору для яких важне значення має кадровий потенціал. У статті здійснений аналіз стану кадрового потенціалу ресторанного й готельного господарства в Республіці Крим, розглянуті елементи, які впливають на його формування й раціональне використання. uk_UA
dc.description.abstract For the realization of the main priorities of the Republic of Crimea - reforming health resort and tourism sector has particular importance of human resources of hotel and restaurant industry, as indispensable condition for the formation of a competitive tourism product. The article presents the state of the industry dynamics of hotel and restaurant industry, the need for workers, the dynamics of employment not employed citizens in the enterprise sector. Defined causes movement of personnel in the hospitality sector. Fundamental of which are seasonal work enterprises, late payment of wages, lack of motivation of staff, career opportunities, the level of training, To determine the optimum modes of formation of human resources necessary to conduct monitoring studies state dynamics, prospects of development of personnel potential. Implementation of these requirements is related to the improvement of mechanisms for assessing human resource capacity in the process of recruitment and placement in the production, it is necessary to take into account trends and experiences of domestic enterprises hotel and restaurant industry, as well as the experience of the advanced Western countries to implement it in the teaching-learning process of training. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Кримський науковий центр НАН України і МОН України uk_UA
dc.relation.ispartof Культура народов Причерноморья
dc.subject Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ uk_UA
dc.title Формирование кадрового потенциала в ресторанном и гостиничном хозяйстве uk_UA
dc.title.alternative Формування кадрового потенціалу в готельному й ресторанному господарстві uk_UA
dc.title.alternative Formation of human resources in the restaurant and hotel sector uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 331.108.4


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис