Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Максимізація чистого прибутку - джерело зростання економічного потенціалу молокопереробних підприємств

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Гнатенко, Є.П.
dc.date.accessioned 2016-01-18T18:11:18Z
dc.date.available 2016-01-18T18:11:18Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier.citation Максимізація чистого прибутку - джерело зростання економічного потенціалу молокопереробних підприємств / Є.П. Гнатенко // Культура народов Причерноморья. — 2013. — № 256. — С. 130-133. — Бібліогр.: 5 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 1562-0808
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/92426
dc.description.abstract У статті здійснено дослідження формування чистого прибутку на п’яти найбільших молокопереробних підприємствах Миколаївської області. Позначені причини отримання деякими підприємствами чистого збитку. Для максимізації чистого прибутку розроблена економіко- математична модель. На основі оптимального обсягу і структури виробництва і реалізації продукції визначена максимальна сума чистого прибутку, зростання економічного потенціалу молокопереробного підприємства, а також необхідний обсяг закупівлі молокосировини. uk_UA
dc.description.abstract В статье проведено исследование формирования чистой прибыли на пяти крупных молокоперерабатывающих предприятиях Николаевской области. Обозначены причины получения некоторыми предприятиями чистого убытка. Для максимизации чистой прибыли разработана экономико-математическая модель. На основе оптимального объема и структуры производства и реализации продукции определена максимальная сумма чистой прибыли, рост экономического потенциала молокоперерабатывающего предприятия, а также необходимый объем закупки молокосырья. uk_UA
dc.description.abstract Activities can not be effective if the company receives damages. An important indicator for determining the efficiency of dairy companies is the absolute amount of profit including earnings from operations. In addition, the development of enterprises provided a net profit.In the article the study of the formation of the net profit for the five major dairy establishments Mykolaiv region. Identified the reasons for getting a net loss of some enterprises. In order to maximize profits dairy company proposed to increase the volume of production and sales of products and review product strategy. Using economic - mathematical model based on indicators: production volume by product, the cost and the price of 1 ton of each product, the net profit of each type of commodity products, the forecast of production and sales by product for the enterprise. In this regard, net profit growth of over 70%, which contributes to the growth of the economic potential of the enterprise. Furthermore, based on the data model defines the required purchase amount of milk. Implemented a general forecast consumption of milk on the production of specific types of products. The total amount of net profit may be directed to the development of the resource base. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Кримський науковий центр НАН України і МОН України uk_UA
dc.relation.ispartof Культура народов Причерноморья
dc.subject Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ uk_UA
dc.title Максимізація чистого прибутку - джерело зростання економічного потенціалу молокопереробних підприємств uk_UA
dc.title.alternative Максимизация чистой прибыли - источник роста экономического потенциала молокоперерабатывающих предприятий uk_UA
dc.title.alternative Maximizing the net income source of the growth of economic potential of milk-processing enterprises uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 637.1 : 338.43


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис