Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Механизм действия индуктора устойчивости β-аминобутириловой кислоты у Allium cepa

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Поляковский, С.А.
dc.contributor.author Кравчук, Ж.Н.
dc.contributor.author Дмитриев, А.П.
dc.date.accessioned 2010-05-20T12:18:29Z
dc.date.available 2010-05-20T12:18:29Z
dc.date.issued 2008
dc.identifier.citation Механизм действия индуктора устойчивости β-аминобутириловой кислоты у Allium cepa / С.А. Поляковский, Ж.Н. Кравчук, А.П. Дмитриев // Цитология и генетика. — 2008. — Т. 42, № 6. — С. 8-12. — Бібліогр.: 16 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 0564-3783
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/8302
dc.description.abstract Исследован механизм действия β-аминобутириловой кислоты (ВАВА) как индуктора устойчивости к некротрофным грибам Botrytis spp. у трех различных сортов лука (Allium cepa). Показана способность низких концентраций ВАВА индуцировать устойчивость лука к шейковой и серой гнилям. Методом флюоресцентной микроскопии установлено, что обработка чешуй лука ВАВА приводит к праймированию реакции отложения каллозы, которая является основным механическим барьером на пути проникновения патогена. Однако реакции праймирования не выявлено у лука сорта Стерлинг, который не проявлял ВАВА-индуцированной устойчивости к грибам рода Botrytis. uk_UA
dc.description.abstract Вивчено дію β-амінобутирилової кислоти (ВАВА) як індуктора стійкості до некротрофних грибів Botrytis spp. у трьох різних сортів цибулі (Allium cepa). Показано здатність низьких концентрацій ВАВА індукувати стійкість цибулі до шийкової та сірої гнилей. Методом флуоресцентної мікроскопії встановлено, що обробка лусок цибулі ВАВА призводить до праймування реакції відкладання калози, яка є основним механічним бар’єром на шляху проникаючого патогена. Однак не виявлено реакції праймування у цибулі сорту Стерлінг, яка не проявляла ВАВА-індукованої стійкості до грибів роду Botrytis. uk_UA
dc.description.abstract The effects of β-aminobutiric acid as an inductor of plant resistance was studied. The influence of BABA pretreatment on A.cepa plants of three different pathogen-resistant varieties was investigated by fluorescence microscopic methods. It was determined that BABA is able to prime the plant callose accumulation. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут клітинної біології та генетичної інженерії НАН України uk_UA
dc.subject Оригинальные работы uk_UA
dc.title Механизм действия индуктора устойчивости β-аминобутириловой кислоты у Allium cepa uk_UA
dc.title.alternative Механізм дії індуктора стійкості β-амінобутирилової кислоти у Allium сера uk_UA
dc.title.alternative The mechanisms of action of plant resistance inductors by the example of Allium cepa uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 581.1: 581.2: 581.137.3: 576.3


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис