Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Роль активних форм кисню в підвищенні термостабільності антиоксидантних ферментів коренів пшениці після теплового загартування

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Карпець, Ю.В.
dc.contributor.author Колупаєв, Ю.Є.
dc.contributor.author Мусатенко, Л.І.
dc.date.accessioned 2010-03-31T16:22:12Z
dc.date.available 2010-03-31T16:22:12Z
dc.date.issued 2008
dc.identifier.citation Роль активних форм кисню в підвищенні термостабільності антиоксидантних ферментів коренів пшениці після теплового загартування / Ю.В. Карпець, Ю.Є. Колупаєв, Л. I. Мусатенко // Доп. НАН України. — 2008. — № 12. — С. 136-140. — Бібліогр.: 12 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 1025-6415
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/7496
dc.description.abstract The influence of short-term high-temperature hardening (42 ºС, 1 min) of wheat plantlets on the activity and the thermostability of catalase and peroxidase has been studied. Hardening caused an increase of the activity and the thermostability of both enzymes. The pretreatments of plantlets with the inhibitor of protein biosynthesis, cycloheximide, or with the antioxidant, ionol, substantially levelled the stated changes. The conclusion about the role of the reactive oxygen species as signal intermediates and the induced protein biosynthesis in changes of the activity and the thermostability of antioxidative enzymes of plantlets after the heat hardening has been made. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Видавничий дім "Академперіодика" НАН України uk_UA
dc.subject Біологія uk_UA
dc.title Роль активних форм кисню в підвищенні термостабільності антиоксидантних ферментів коренів пшениці після теплового загартування uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 581.1.036.2:577.15


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис