Показати простий запис статті

dc.contributor.author Боровський, В.
dc.date.accessioned 2014-12-22T16:06:34Z
dc.date.available 2014-12-22T16:06:34Z
dc.date.issued 2001
dc.identifier.citation Соя — їжа, ліки, корми / В. Боровський // Вісн. НАН України. — 2001. — № 3. — С. 43-46. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 0372-6436
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/72373
dc.description.abstract За останні роки окреслилася тенденція зменшення виробництва продовольчих товарів, звуження їх асортименту. Як наслідок — відчутно погіршилася структура харчування населення. Значна його частина не забезпечена елементарним набором основних продовольчих товарів у необхідному співвідношенні. Це особливо хвилює, коли йдеться про дітей та ті групи населення, що потребують спеціального харчування. Спостерігається катастрофічне зростання хронічних захворювань, руйнування імунітету, різке збільшення смертності та зниження народжуваності. Змінити ситуацію тільки засобами медицини неможливо, якими б радикальними вони не були. Необхідно розв'язувати продовольчу проблему. Таке завдання — цілком реальне навіть за тих невеликих обсягів виробництва, які маємо у сільському господарстві сьогодні. Але щоб досягти перелому на краще, потрібно впроваджувати новітні технології переробки сільськогосподарської сировини. Саме на цьому шляху відкривається можливістьодержання багатьох нових дуже корисних видів харчових продуктів, а отже, поліпшення структури харчування населення. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Видавничий дім "Академперіодика" НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Вісник НАН України
dc.subject Наукові повідомлення uk_UA
dc.title Соя — їжа, ліки, корми uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис