Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Разработка эффективных условий криоконсервирования дрожжеподобных грибов рода Candida

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Высеканцев, И.П.
dc.contributor.author Марценюк, В.Ф.
dc.contributor.author Сиренко, А.Ю.
dc.date.accessioned 2014-10-04T06:23:44Z
dc.date.available 2014-10-04T06:23:44Z
dc.date.issued 2008
dc.identifier.citation Разработка эффективных условий криоконсервирования дрожжеподобных грибов рода Candida / И.П. Высеканцев, В.Ф. Марценюк, А.Ю. Сиренко // Проблемы криобиологии. — 2008. — Т. 18, № 3. — С. 297-298. — Бібліогр.: 4 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 0233-7673
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/69022
dc.description.abstract Изучали влияние скорости охлаждения в диапазоне 0,25–100°С/мин и криопротекторов ДМСО, глицерина и этанола на жизнеспособность дрожжеподобных грибов C.albicans АТСС 885. Показано, что максимальную жизнеспособность обеспечивает замораживание со скоростью охлаждения от 3,5 до 10°С/мин в пивном сусле с добавлением 5% ДМСО или 5% глицерина. uk_UA
dc.description.abstract Вивчали вплив швидкості охолодження в діапазоні 0,25–100°С/хв і кріопротекторів ДМСО, гліцерину та етанону на життєздатність дріжджеподібних грибів C.albicans АТСС 885. Показано, що максимальну життєздатність забезпечує заморожування зі швидкістю охолодження 3,5 до 10°С/хв у пивному суслі з доданням 5% ДМСО або 5% гліцерину. uk_UA
dc.description.abstract The influences of freezing rates over 0.25–100°C/min range and DMSO, glycerol and ethanol cryoprotectants on the viability of yeast-like fungi C.albicans ATCC885 were studied. It has been shown that maximum level of survival of yeast-like fungi was provided by freezing rates over 3.5–10°C/min range in beer wort and adding of 5% DMSO or 5% glycerol. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Проблемы криобиологии и криомедицины
dc.subject Секция «Низкотемпературное консервирование биологических объектов» uk_UA
dc.title Разработка эффективных условий криоконсервирования дрожжеподобных грибов рода Candida uk_UA
dc.title.alternative Design of Effective Cryopreservation Conditions for Candida Yeast-Like Fungi uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 57.043: 579


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис