Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Влияние условий криоконсервирования на сохранность пробиотика Lactobacillus plantarum

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Желобецкая, О.В.
dc.contributor.author Бабинец, О.М.
dc.contributor.author Высеканцев, И.П.
dc.contributor.author Рязанцев, В.В.
dc.date.accessioned 2014-10-04T06:14:01Z
dc.date.available 2014-10-04T06:14:01Z
dc.date.issued 2008
dc.identifier.citation Влияние условий криоконсервирования на сохранность пробиотика Lactobacillus plantarum / О.В. Желобецкая, О.М. Бабинец, И.П. Высеканцев, В.В. Рязанцев // Проблемы криобиологии. — 2008. — Т. 18, № 3. — С. 278-281. — Бібліогр.: 12 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 0233-7673
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/69017
dc.description.abstract Показана возможность криоконсервирования промышленного штамма молочнокислых бактерий Lactobacillus plantarum в сахарозо-желатиновой среде. Установлено, что при замораживании бактериального концентрата (5×10¹¹ КОЕ/мл) жизнеспособность бактерий не отличается от контроля и на нее не влияют состав среды и режим охлаждения. uk_UA
dc.description.abstract Доведена можливість кріоконсервування промислового штаму молочнокислих бактерій Lactobacillus plantarum в сахарозо-желатиновому середовищі. Встановлено, що при заморожуванні бактеріального концентрату (5×10¹¹ КУО/мл) життєздатність бактерій не відрізняється від контролю і на неї не впливають склад середовища та режим охолодження. uk_UA
dc.description.abstract There was shown the possibility of cryopreserving an industrial strain of lactic-acid bacteria Lactobacillus plantarum in sucrosegelatine medium. It has been established that when freezing bacterial concentrate (5×10¹¹ CFU/ml) the bacteria viability did not differ from the controland it was not affected by the media compositions and cooling protocols. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Проблемы криобиологии и криомедицины
dc.subject Секция «Низкотемпературное консервирование биологических объектов» uk_UA
dc.title Влияние условий криоконсервирования на сохранность пробиотика Lactobacillus plantarum uk_UA
dc.title.alternative Влияние условий криоконсервирования на сохранность пробиотика Lactobacillus plantarum Effect of Cryopreservation Conditions of Viability of Lactobacillus plantarum Probiotic uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 57.043:579.61


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис