Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Генетичні та селекційні критерії створення сортів голозерного ячменю харчового напряму

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Рибалка, О.І.
dc.contributor.author Поліщук, С.С.
dc.contributor.author Кірдогло, Є.К.
dc.contributor.author Моргун, Б.В.
dc.date.accessioned 2014-07-16T16:13:35Z
dc.date.available 2014-07-16T16:13:35Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier.citation Генетичні та селекційні критерії створення сортів голозерного ячменю харчового напряму / О.І. Рибалка, С.С. Поліщук, Є.К. Кірдогло, Б.В. Моргун // Физиология и биохимия культурных растений. — 2013. — Т. 45, № 3. — С. 187-205. — Бібліогр.: 23 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 0522-9310
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/66478
dc.description.abstract Досліджено біохімічні, технологічні, морфологічні особливості зерна голозерного ячменю в порівнянні з сортами-стандартами плівчастого ячменю. Доведено провідну роль ефектів генів nud і wax у визначенні показників харчової (кормової) цінності зерна голозерного ячменю. Визначено генетичні та селекційні критерії створення сортів голозерного ячменю для харчових цілей. uk_UA
dc.description.abstract Исследованы биохимические, технологические, морфологические особенности зерна голозерного ячменя в сравнении с сортами-стандартами пленчатого ячменя. Доказана доминирующая роль эффектов генов nud и wax в определении показателей пищевой (кормовой) ценности зерна голозерного ячменя. Определены генетические и селекционные критерии создания сортов голозерного ячменя для пищевых целей. uk_UA
dc.description.abstract Hulless barley breeding lines biochemical, technological and morphological characteristics in comparison with hulled barley varieties were studied. Predominant effects of the wax and nud genes in determination of the barley grain for food end-use were shown. Genetic and breeding criteria for the hulless food end-use barley varieties production were determined. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Iнститут фізіології рослин і генетики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Физиология и биохимия культурных растений
dc.title Генетичні та селекційні критерії створення сортів голозерного ячменю харчового напряму uk_UA
dc.title.alternative Генетические и селекционные критерии создания сортов голозерного ячменя uk_UA
dc.title.alternative Genetic and breeding criteria of hulless barley cultivars production for the food end-use uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 575.113.2:577.112.82


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис