Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Анализ белков хроматина микроспороцитов пыльника пшеницы при холодовом стрессе in situ

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Иванова, Э.А.
dc.contributor.author Вафина, Г.Х.
dc.date.accessioned 2014-07-10T12:29:12Z
dc.date.available 2014-07-10T12:29:12Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier.citation Анализ белков хроматина микроспороцитов пыльника пшеницы при холодовом стрессе in situ / Э.А. Иванова, Г.Х. Вафина // Физиология и биохимия культурных растений. — 2010. — Т. 42, № 3. — С. 225-231. — Бібліогр.: 15 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 0522-9310
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/66291
dc.description.abstract Проведен биохимический анализ клеточных ядер сформированных микроспороцитов (МкСпц I) в поздней интерфазе и микроспороцитов пшеницы, вступивших в профазу I (МкСпц II) в нормальных и стресс-холодовых условиях in situ. Показано изменение динамики содержания белков как в целых ядрах, так и на уровне хроматина, непрочно связанного с ядерным матриксом (ЯМ), и в самом ЯМ микроспороцитов в нормальных условиях. Под воздействием холода на третьи сутки значительно увеличилось содержание белка в ядрах МкСпц II. МкСпц I отличаются от МкСпц II по активности реализации Арг-Х протеазопроцессинга и ингибированию трипсина в супраструктурах хроматина. В МкСпц I активность ингибиторов выше. uk_UA
dc.description.abstract Проведено біохімічний аналіз клітинних ядер сформованих мікроспороцитів (МкСпц I) у пізній інтерфазі й мікроспороцитів пшениці, що вступили у профазу I (МкСпц II) за нормальних і стрес-холодових умов in situ. Показано зміну динаміки вмісту білків як у цілих ядрах, так і на рівні хроматину, неміцно зв’язаного з ядерним матриксом (ЯМ) і в самому ЯМ мікроспороцитів за нормальних умов. За дії холоду на третю добу значно збільшувався вміст білка в ядрах МкСпц II. МкСпц I відрізняються від МкСпц II за активністю реалізації Арг-Х протеазо-процесингу та інгібування трипсину у супраструктурах хроматину. В МкСпц I активність інгібіторів вища. uk_UA
dc.description.abstract Biochemical analysis of cell nuclei of formed microsporocytes (McSpc I) in the late interphase and wheat microsporocytes, which entered in the prophase I (McSpc II) in normal and cold stress conditiоns in situ was carried out. Changes in the protein content in microsporocyte nuclei on the level of chromatin weakly bounded with the nuclear matrix (NM) and also in NM in the normal conditions was observed. Cold stress has increased protein content in the nuclei of McSpc of prophase I on the third day. McSpc I and McSpc II differed in their activity of realization Arg-X proteasoprocessing and inhibition of trypsin in the chromatin suprastructures. McSpc I was in the upper range of inhibitor activity. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Iнститут фізіології рослин і генетики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Физиология и биохимия культурных растений
dc.title Анализ белков хроматина микроспороцитов пыльника пшеницы при холодовом стрессе in situ uk_UA
dc.title.alternative Аналiз бiлкiв хроматину мiкроспороцитiв пиляка пшеницi за холодового стресу in situ uk_UA
dc.title.alternative Analysis of functional activity of cell nuclei of anther microsporocytes of wheat under cold stress conditions in situ uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 576.315:341.29.25.17:633.11


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис