Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Разработка и применение нанопорошков на основе железа и магнетита в качестве кормовых добавок

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Кущевская, Н.Ф.
dc.contributor.author Бошицкая, Н.В.
dc.contributor.author Бабутина, Т.Е.
dc.contributor.author Бусол, Л.В.
dc.contributor.author Бусол, В.А.
dc.contributor.author Лисовенко, В.Т.
dc.contributor.author Коваленко, Л.В.
dc.contributor.author Уварова, И.В.
dc.date.accessioned 2014-05-24T12:32:39Z
dc.date.available 2014-05-24T12:32:39Z
dc.date.issued 2009
dc.identifier.citation Разработка и применение нанопорошков на основе железа и магнетита в качестве кормовых добавок / Н.Ф. Кущевская, Н.В. Бошицкая, Т.Е. Бабутина, Л.В. Бусол, В.А. Бусол, В.Т. Лисовенко, Л.В. Коваленко, И.В. Уварова // Наноструктурное материаловедение. — 2009. — № 4. — С. 104-111. — Бібліогр.: 10 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 1996-9988
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/62675
dc.description.abstract Получены наноразмерные железосодержащие порошки различного фазового состава и дисперсности и исследовано их влияние на живой организм методами invivo и in vitro. Нанопорошки получены разложением/восстановлением оксалатов железа в углеводородной и водородной среде при различной изотермической выдержке. Проведен сравнительный анализ полученных порошков и порошка железа шведской фирмы “Hцganдs” марки ASC 100,29, который на протяжении последних лет используется в Швеции как пищевая добавка.Впервые в практике ветеринарной медицины изучено влияние предложенного в работе железосодержащего нанопорошка на некоторые биохимические процессы организма, в частности на продуктивность и качество мяса цыплят-бройлеров. uk_UA
dc.description.abstract Отримано нанорозмірні залізовмісні порошки різного фазового складу й дисперсності та вивчено вплив їх на живий організм за допомогою методів in vivo та in vitro. Нанопорошки одержано розкладом/відновленням оксалатів заліза у вуглеводневому та водневому середовищі за різної ізотермічної витримки.Проведено порівняльний аналіз отриманих порошків та порошку заліза шведської фірми “Hцganдs” марки ASC 100,29, який упродовж останніх років використовують у Швеції як харчову добавку.Уперше в практиці ветеринарної медицини досліджено вплив запропонованого в роботі залізовмісного нанопорошку на певні біологічні процеси організму, зокрема на продуктивність та якість м’яса курчат-бройлерів. uk_UA
dc.description.abstract Iron-based nanopowders with different phase composition and dispersion has been obtained and the effect of them on living organism has been investigated in vivo and in vitro. Nanopowders were obtained by decomposition/reduction of iron oxalate in hydrocarbonic and hydrogen gaseous media under various isothermal exposures. A contrastive analysis of the obtained powders and the “Höganäs” ASC 100.29 (Sweden) powder used as a food addition has been carried out. For the first time in veterinary medicine, the effect of nanocomposite ferromagnetic powder on some biochemical processes, organisms, in particular, on the productivity and quality of meat of chicken broilers has been studied. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут проблем матеріалознавства ім. І.М. Францевича НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Наноструктурное материаловедение
dc.subject Бионаноматериалы uk_UA
dc.title Разработка и применение нанопорошков на основе железа и магнетита в качестве кормовых добавок uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 621.762


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис