Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Дослідження фізико-хімічних властивостей та протимікробної активності наносуспензій срібла

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Кістерська, Л.Д.
dc.contributor.author Зозуля, В.В.
dc.contributor.author Перевертайло, В.М.
dc.contributor.author Садохін, В.В.
dc.contributor.author Садохін, В.П.
dc.contributor.author Лгінова, О.Б.
dc.contributor.author Прокопенко, В.А.
dc.contributor.author Багно, Н.Г.
dc.contributor.author Приходько, В.О.
dc.contributor.author Мокрицька, О.А.
dc.contributor.author Волинець, Н.М.
dc.contributor.author Рибальченко, Н.П.
dc.date.accessioned 2014-05-23T19:40:38Z
dc.date.available 2014-05-23T19:40:38Z
dc.date.issued 2009
dc.identifier.citation Дослідження фізико-хімічних властивостей та протимікробної активності наносуспензій срібла / Л.Д. Кістерська, В.В. Зозуля, В.М. Перевертайло, В.В. Садохін, В.П. Садохін, О.Б. Логінова, В.А. Прокопенко, Н.Г. Багно, В.О. Приходько, О.А. Мокрицька, Н.М. Волинець, Н.П. Рибальченко // Наноструктурное материаловедение. — 2009. — № 2. — С. 33-39. — Бібліогр.: 17 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 1996-9988
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/62636
dc.description.abstract Проведено комплексне дослідження стабільності, параметрів агрегації та антимікробної активності наносуспензій срібла на базі харчового гліцерину, утворених методом іонно-плазмового диспергування металу. Показано, щоїхню стабільність забезпечує адсорбційно-сольватний фактор стійкості. Встановлено концентрації срібла, за яких суспензії виявляють бактеріостатичну та бактерицидну дію. Запропоновано рекомендації щодо широкого використання отриманих суспензій як протимікробних компонентів побутових хімічних продуктів. uk_UA
dc.description.abstract Проведено комплексное исследование стабильности, параметров агрегации и антимикробной активности наносуспензий серебра на базе пищевого глицерина, образованных методомионно-плазменного диспергирования металла. Показано, что их стабильность обеспечивается адсорбционно-сольватнымфактором устойчивости. Установлены концентрации серебра, при которых суспензии проявляют бактериостатическоеи бактерицидное действие. Предложены рекомендации по широкому использованию полученных суспензий как противомикробных компонентов бытовых химических продуктов. uk_UA
dc.description.abstract Stability, aggregation parameters, antimicrobial activity of glycerin-based silver nano-suspensions produced by the ionplasmous dispersion method has been studied. It was shown, that suspensions are stable due to the adsorption-solvate stability factor. Silver concentrations, at which suspensions exhibit bacteristatic and bactericidal properties, were determined. Recommends for the suspensions obtained using as an antimicrobial components of household chemical goods has been proposed. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Інститут проблем матеріалознавства ім. І.М. Францевича НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Наноструктурное материаловедение
dc.subject Наночастицы, нанокластеры, нульмерные объекты uk_UA
dc.title Дослідження фізико-хімічних властивостей та протимікробної активності наносуспензій срібла uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 66.063.62


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис