Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Нейросетевая модель формулы сбалансированного питания

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Ляхов, А.Л.
dc.contributor.author Алешин, С.П.
dc.date.accessioned 2014-02-12T17:49:15Z
dc.date.available 2014-02-12T17:49:15Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier.citation Нейросетевая модель формулы сбалансированного питания / А.Л. Ляхов, С.П. Алешин // Штучний інтелект. — 2010. — № 2. — С. 131-139. — Бібліогр.: 8 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 1561-5359
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/56144
dc.description.abstract Работа посвящена проблеме автоматизации принятия решений в построении формулы сбалансированного питания с применением технологий искусственного интеллекта. Предложена методика построения нейросетевой модели базовых процессов поиска оптимального состава ингредиентов. Построены модели кластерного анализа входных данных, классификатора состояний и аппроксиматора многомерной функции. Предлагаемая методика позволяет автоматизировать процесс поиска оптимального состава биологически активных добавок и снизить степень субъективизма в принятии решений. uk_UA
dc.description.abstract Робота присвячена проблемі автоматизації прийняття рішень в побудові формули збалансованого харчування із застосуванням технологій штучного інтелекту. Запропоновано методику побудови нейромережної моделі базових процесів пошуку оптимального складу інгредієнтів. Побудовано моделі кластерного аналізу вхідних даних, класифікатора станів і апроксиматора багатовимірної функції. Запропонована методика дозволяє автоматизувати процес пошуку оптимального складу біологічно активних добавок та знизити ступінь суб’єктивізму у прийнятті рішень. uk_UA
dc.description.abstract The work deals with the problem of automation of decision-making in the construction of a formula of balanced nutrition with the use of artificial intelligence technologies. The technique of constructing neural network model of basic processes of finding the optimal composition of ingredients. We construct a model cluster analysis of input data, the classifier states and approksimatora multidimensional function. The proposed method allows to automate the process of finding the optimum composition of dietary supplements and reduce the degree of subjectivity in the decision-making. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Штучний інтелект
dc.subject Прикладные интеллектуальные системы. Моделирование объектов и процессов uk_UA
dc.title Нейросетевая модель формулы сбалансированного питания uk_UA
dc.title.alternative Нейромережна модель формули збалансованого харчування uk_UA
dc.title.alternative Model of Neural Network of the Balanced Food uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 004.8.032.26; 57.089


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис