Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Влияние диметилсульфоксида и диэтилсульфоксида на термическую денатурацию человеческого сывороточного альбумина

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Григорян, К.Р.
dc.contributor.author Маркарян, Ш.А.
dc.contributor.author Азнаурян, М.Г.
dc.date.accessioned 2010-01-18T14:42:54Z
dc.date.available 2010-01-18T14:42:54Z
dc.date.issued 2009
dc.identifier.citation Влияние диметилсульфоксида и диэтилсульфоксида на термическую денатурацию человеческого сывороточного альбумина / К.Р. Григорян, Ш.А. Маркарян, М.Г. Азнаурян // Пробл. криобиологии. — 2009. — T. 19, № 1. — С. 3-9. — Бібліогр.: 23 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 0233-7673
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/5397
dc.description.abstract Методами электронной и флуоресцентной спектроскопии изучено влияние диметилсульфоксида (ДМСО) и диэтилсульфоксида (ДЭСО) на термическую (тепловую и холодовую) денатурацию сывороточного альбумина человека в температурном интервале от –20 до 90°С. Выявлено, что при тепловой денатурации в присутствии ДЭСО наблюдается переход кислотного характера при температуре 47,61°С, а при холодовой денатурации прямые гидрофобные взаимодействия сульфоксидов с поверхностью белка приводят к образованию стабильной “ледяной” оболочки, которая предохраняет белок от необратимых структурных изменений. uk_UA
dc.description.abstract Методами електронної та флуоресцентної спектроскопії досліджено вплив диметилсульфоксиду (ДМСО) і діетилсульфоксиду (ДЕСО) на термічну (теплову та холодову) денатурацію сироваткового альбуміну людини в температурному інтервалі від –20 до 90°С. Встановлено, що за теплової денатурації у присутності ДЕСО спостерігається перехід кислотного характеру при температурі 47,61°С, а за холодової денатурації прямі гідрофобні взаємодії сульфоксидів з поверхнею білка приводять до появи стабільної “льодяної” оболонки, яка захищає білок від необоротних структурних змін. uk_UA
dc.description.abstract The effect of dimethyl sulfoxide (DMSO) and diethyl sulfoxide (DESO) on thermal (heat and cold) denaturation of human serum albumin within temperature range from –20 to 90°C was investigated by electron and fluorescent spectroscopy. It has been established that at heat induced denaturation in the presence of DESO an acid-neutral transition was observed at 47.61°C. It was shown that at cold induced denaturation the direct hydrophobic interactions of sulphoxide molecules with protein surface result in the formation of stable “ice” layer, providing the protein protection from irreversible structure changes. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України uk_UA
dc.subject Теоретическая и экспериментальная криобиология uk_UA
dc.title Влияние диметилсульфоксида и диэтилсульфоксида на термическую денатурацию человеческого сывороточного альбумина uk_UA
dc.title.alternative Effect of Dimethyl Sulfoxide and Diethyl Sulfoxide on Thermal Denaturation of Human Serum Albumin uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 57.536.483


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис