Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Изменение интенсивности флуоресценции клеток меристемной ткани винограда под действием ряда криопротекторов

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Стрибуль, Т.Ф.
dc.contributor.author Лысак, Ю.С.
dc.contributor.author Компаниец, А.М.
dc.date.accessioned 2013-06-02T10:21:27Z
dc.date.available 2013-06-02T10:21:27Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier.citation Изменение интенсивности флуоресценции клеток меристемной ткани винограда под действием ряда криопротекторов / Т.Ф. Стрибуль, Ю.С. Лысак, А.М. Компаниец // Пробл. криобиологии. — 2010. — Т. 20, № 3. — С. 297-302. — Бібліогр.: 10 назв. — рос., англ. uk_UA
dc.identifier.issn 0233-7673
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/44502
dc.description.abstract Исследована зависимость флуоресцентного свечения клеток меристемы винограда от воздействия на меристему нескольких веществ с криопротекторными свойствами. Обработанные криопротекторами меристемы облучали лазером для возбуждения фотоэлектронной эмиссии и получали спектры флуоресценции через 1, 3, 5, 20 и 120 мин. Установлено, что влияние криозащитных веществ проявлялось в изменении интенсивности свечения в диапазоне исследованных длин волн. uk_UA
dc.description.abstract Досліджена залежність флуоресцентного світіння клітин меристеми винограду від впливу на меристему деяких речовин з кріопротекторними властивостями. Меристемы, обробені кріопротекторами, опромінювали лазером для збудження фотоелектронної емісії і отримували спектри флуоресценції через 1, 3, 5, 20 та 120 хв. Встановлено, що вплив кріозахисних речовин виявлявся у зміні інтенсивності світіння у діапазоні досліджених довжин хвиль. uk_UA
dc.description.abstract The effect of some substances with cryoprotective properties on grape meristem fluorescence and viability was studied. Treated with cryoprotectants meristems were irradiated with laser to excite photoelectron emission and the fluorescence spectra were obtained in 1, 3, 5, 20 and 120 min. It has been established that the effect of cryoprotective agents (CPAs) manifested in the change of fluorescence intensity within the range of the studied wave lengths. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Проблемы криобиологии
dc.subject Теоретическая и экспериментальная криобиология uk_UA
dc.title Изменение интенсивности флуоресценции клеток меристемной ткани винограда под действием ряда криопротекторов uk_UA
dc.title.alternative Change in Fluorescence Intensity of Grape Meristem Cells Under Effect of Some Cryoprotective Agents uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 581.817:577.342:547.42


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис