Показати простий запис статті

dc.contributor.author Давидюк, М.
dc.date.accessioned 2013-04-19T15:27:58Z
dc.date.available 2013-04-19T15:27:58Z
dc.date.issued 2006
dc.identifier.citation Традиційне харчування волинян / М. Давидюк // Народна творчість та етнографія. — 2006. — №. 2. — С. 61-70. — Бібліогр.: 250 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 0130-6936
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/43129
dc.description.abstract The author suggests the continuation of the article researching traditional eating habits of the settlers of Volyn. This part offers some notes on meals from fish, soft and alcoholic drinks. Religious food, its peculiarities and importance are described in the article. Food cooked for religious holidays bears a strong symbolic message that overwhelms its practical functions. A thorough research is given to food made for birth and baptizing of the child, wedding and funeral. Traditional food for holidays of each season (such as Christmas, Easter, etc.) and observances connected with them are illustrated brightly. uk_UA
dc.description.sponsorship Закінчення. Початок у № 1/2006 uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Iнститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології iм. М.Т. Рильського НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Народна творчість та етнографія
dc.subject Розвідки і матеріали uk_UA
dc.title Традиційне харчування волинян uk_UA
dc.title.alternative Traditional Eating Habits of the Settlers of Volyn uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис