Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Криогенные технологии в производстве фармацевтических, косметических, агротехнических препаратов и биологически активных пищевых добавок

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Осецкий, А.И.
dc.contributor.author Грищенко, В.И.
dc.contributor.author Гольцев, А.Н.
dc.contributor.author Кравченко, М.А.
dc.contributor.author Стрючкова, Е.В.
dc.date.accessioned 2013-03-29T09:48:09Z
dc.date.available 2013-03-29T09:48:09Z
dc.date.issued 2009
dc.identifier.citation Криогенные технологии в производстве фармацевтических, косметических, агротехнических препаратов и биологически активных пищевых добавок / А.И. Осецкий, В.И. Грищенко, А.Н. Гольцев, М.А. Кравченко, Е.В. Стрючкова // Пробл. криобиологии. — 2009. — T. 19, № 4. — С. 488-499. — Бібліогр.: 9 назв. — рос., англ. uk_UA
dc.identifier.issn 0233-7673
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/42572
dc.description.abstract Рассмотрен процесс низкотемпературного молекулярного фракционирования биологического сырья растительного и животного происхождения с помощью современных криогенных технологий: быстрого замораживания в азотных криотуннелях, криодиспергирования, криосублимационного фракционирования, экстракции сжиженными газами. Обсуждаются варианты использования получаемых фракций в производстве фармацевтических, ветеринарных, агротехнических, косметических препаратов и высоковитаминизированных продуктов питания. uk_UA
dc.description.abstract Розглянуто процес низькотемпературного молекулярного фракціонування біологічної сировини рослинного та тваринного походження за допомогою сучасних кріогенних технологій: швидкого заморожування в азотних кріотунелях, кріодиспергування, кріосублімаційного фракціонування, екстракції скрапленими газами. Обговорюються варіанти використання отриманих фракцій у виробництві фармацевтичних, ветеринарних, агротехнічних, косметичних препаратів і високовітамінізованих продуктів харчування. uk_UA
dc.description.abstract There has been considered the process of low temperature molecular fractionation of biological raw materials of plant and animal origins using contemporary cryogenic technologies: rapid freezing in nitrogen cryotunnels, cryodispersion, cryosublimation fractionation, extraction with condensed gases. The variants of using the resulted fractions in the production of pharmaceutical, veterinary, agrotechnical, cosmetic formulations and highly vitaminized food products are under discussion. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Проблемы криобиологии
dc.subject Криогенное оборудование uk_UA
dc.title Криогенные технологии в производстве фармацевтических, косметических, агротехнических препаратов и биологически активных пищевых добавок uk_UA
dc.title.alternative Cryogenic Technologies in Production of Pharmaceutical, Cosmetic, Agrotechnical Formulations and Biologically Active Food Additives uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 57.043:57.086.132


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис