Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Структурна характеристика позаклітинного лектину сапрофітної культури Bacillus subtilis ІМВ В-7014

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Підгорський, В.С.
dc.contributor.author Коваленко, Е.О.
dc.contributor.author Карпова, І.С.
dc.contributor.author Сащук, О.В.
dc.contributor.author Гетьман, К.І.
dc.date.accessioned 2012-02-02T20:39:02Z
dc.date.available 2012-02-02T20:39:02Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier.citation Структурна характеристика позаклітинного лектину сапрофітної культури Bacillus subtilis ІМВ В-7014 / В.С. Підгорський, Е.О. Коваленко, І.С. Карпова, О.В. Сащук, К.І. Гетьман // Доп. НАН України. — 2010. — № 9. — С. 143-149. — Бібліогр.: 11 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 1025-6415
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/30428
dc.description.abstract Досліджено деякі особливості структурної організації позаклітинного сіалоспецифічного лектину сапрофітного штаму Bacillus subtilis ІМВ В-7014. Встановлено, що він являє собою комплекс ізоформ, які відрізняються між собою за фізико-хімічними та біологічними властивостями, а саме: напрямком руху в електричному полі, локалізацією згідно з різними значеннями рІ, електрофоретичною рухомістю, рівнем активності, ступенем афінності до різних вуглеводів та спорідненістю до еритроцитів тварин різної видової належності. Характерною ознакою для всіх ізоформ лектину є наявність молекулярної одиниці з масою 50 кДа, саме якій притаманні лектинові властивості: гемаглютинуюча активність та спорідненість до сіалових кислот і сіаловмісних глікокон'югатів. uk_UA
dc.description.abstract Some properties of the structural organization of extracellular sialic acid-specific lectin that was produced by Bacillus subtilis IMV B-7014 are investigated. It is shown that the lectin represents a complex of isoforms that are notable for physicochemical and biological properties such as the direction of movement in an electrical field, localization in accordance with different pI values, electrophoretical mobility, level of hemagglutination activity and specificity to different carbohydrates, and affinity level to erythrocytes from different animal species. The feature of all lectin isoforms is the presence of a subunit with a molecular weight of 50 kDa. It possesses lectin properties: hemagglutination activity and specificity to sialic acids and sialic acid-containing glycoconjugates. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Видавничий дім "Академперіодика" НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Доповіді НАН України
dc.subject Біологія uk_UA
dc.title Структурна характеристика позаклітинного лектину сапрофітної культури Bacillus subtilis ІМВ В-7014 uk_UA
dc.title.alternative Structural description of extracellular lectin of saprophytic strain Bacillus subtilis IMV B-7014 uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 577.1+579.8;577.57.021


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис