Показати простий запис статті
dc.contributor.author |
Манк, В.В. |
|
dc.contributor.author |
Мельник, О.П. |
|
dc.date.accessioned |
2012-02-02T19:52:21Z |
|
dc.date.available |
2012-02-02T19:52:21Z |
|
dc.date.issued |
2010 |
|
dc.identifier.citation |
Особливості поведінки електропровідності водних розчинів крохмалів / В.В. Манк, О.П. Мельник // Доп. НАН України. — 2010. — № 9. — С. 114-118. — Бібліогр.: 6 назв. — укр. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
1025-6415 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/30412 |
|
dc.description.abstract |
Розглянуто особливості поведінки електропровідності 10%-х суспензій картопляного й кукурудзяного крохмалів при різних температурах їх оброблення в ізотермічному та неізотермічному режимах. Розраховані енергії активації теплового руху та відтворення структури в процесах золь-гель переходу підтверджують висновки про вирішальну роль у цих процесах водневих зв'язків між молекулами полісахариду й води. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
Peculiarities of the electric conductance of 10% potato and maize starch suspensions at different temperatures in the isothermal and non-isothermal modes are studied. The calculated activation energy of thermal motion and the reproduction of a structure at the sol-gel transition confirm the conclusions that hydrogen bonds between polysaccharides and water play a crucial role. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
Видавничий дім "Академперіодика" НАН України |
uk_UA |
dc.relation.ispartof |
Доповіді НАН України |
|
dc.subject |
Хімія |
uk_UA |
dc.title |
Особливості поведінки електропровідності водних розчинів крохмалів |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Peculiarities of the electric conductance of aqueous solutions of starches |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |
dc.status |
published earlier |
uk_UA |
dc.identifier.udc |
54477.03 |
|
Файли у цій статті
Ця стаття з'являється у наступних колекціях
Показати простий запис статті