Показати простий запис статті
dc.contributor.author |
Гвоздяк, П. |
|
dc.date.accessioned |
2011-09-28T07:22:25Z |
|
dc.date.available |
2011-09-28T07:22:25Z |
|
dc.date.issued |
2010 |
|
dc.identifier.citation |
Методи водопідготовлення: імперативи еволюції та біохімія води / П. Гвоздяк // Вісн. НАН України. — 2010. — № 2. — С. 14-17. — Бібліогр.: 10 назв. — укр. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
0372-6436 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/27203 |
|
dc.description.abstract |
Людство розвивалося, споживаючи воду з поверхневих водойм, у формуванні якої беруть участь найрізноманітніші організми — рослини, тварини, мікроорганізми, що збагачують її своїми метаболітами, ор ганічними та неорганічними хімічними сполуками, створюючи відповідну структуру води, а можливо, й ділячись із нею певною інформацією. Усе це знищують сучасні інтенсивні хімічні, фізико-хімічні та фізичні методи підготування питної води. Автор наголошує, що методи антропогенного втручання в склад і структуру води потрібно застосовувати, очищаючи побутові, промислові, сільськогосподарські стічні води. А для підготування питної води потрібно брати її з чистих поверхневих джерел, пропускати крізь повільний фільтр з іммобілізованими на його наповнювачі пробіотичними бактеріями. Тільки за таких умов людина зможе забезпечити себе природною, корисною питною водою. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
The mankind evolved consuming surface water formation of which was effected by different organisms – plants, animals, microorganisms that enrich the water with their metabolites, organic and inorganic substances, forming its structure and, quite possible, delivering certain information. All of that is destroyed by modern intensive chemical, physical-chemical and physical methods of potable water preparation. An author emphasizes that the methods of anthropogenous intrusion into composition and structure of the water should be used for household, industrial and farming sewage treatment. Therefore, for potable water preparation it should be taken from pure surface sources and passed through the standard trickling filter with immobilized probiotic bacteria. Only under such conditions the mankind will be able to provide itself with the natural, useful potable water. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
Видавничий дім "Академперіодика" НАН України |
uk_UA |
dc.relation.ispartof |
Вісник НАН України |
|
dc.subject |
Статті та огляди |
uk_UA |
dc.title |
Методи водопідготовлення: імперативи еволюції та біохімія води |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Water preparation: evolution imperatives and water biochemistry |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |
dc.status |
published earlier |
uk_UA |
Файли у цій статті
Ця стаття з'являється у наступних колекціях
Показати простий запис статті