Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Перегляд Відділення літератури, мови та мистецтвознавства за темою "Коннотативная ономастика"

Репозиторій DSpace/Manakin

Перегляд Відділення літератури, мови та мистецтвознавства за темою "Коннотативная ономастика"

Сортувати за: Порядок: Результатів:

  • Ткаченко, Г.В. (Ономастичні науки, 2012)
    В запропонованій статті розглядаються основні структури репрезентації хрематонімів в ментальному лексиконі індивіда. Питання побудови моделей та схем організації ментального лексикону привертає велику увагу лінгвістів сьогодні.
  • Лукаш, Г.П. (Ономастичні науки, 2006)
    Розглянуто особливості семантичної структури міфологічних конотонімів. Звертається увага на константні конотеми, які зберігаються в міфонімах слов'янського та античного походження й простежуються в конотонімах архетипного порядку.
  • Лукаш, Г.П. (Ономастичні науки, 2009)
    У статті висвітлюється питання ономастичної семантики власних назв із розширеними референтними значеннями. Простежено, як змінюється будова конотативного компонента залежно від зміни конотативної архісеми.
  • Отин, Е.С. (Ономастичні науки, 2009)
    Среди онимных коллоквиализмов особое место занимают названия, обладающие высокой экспрессивностью и сформированные при помощи характерных для жаргона способов и средств словообразования, для которых предлагается термин ...
  • Отин, Е.С. (Ономастичні науки, 2006)
    В статье сообщается об истории создания первого в ономастической лексикографии словаря коннотативных собственных имен, намечается перспектива дальнейшей работы по его совершенствованию и пополнению новыми материалами.

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис