Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Роль концентрации медьсодержащих соединений в пище в возникновении патологии щитовидной железы

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Безруков, О.Ф.
dc.contributor.author Григорьев, П.Е.
dc.date.accessioned 2011-08-17T06:38:12Z
dc.date.available 2011-08-17T06:38:12Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier.citation Роль концентрации медьсодержащих соединений в пище в возникновении патологии щитовидной железы / О.Ф. Безруков, П.Е. Григорьев // Таврический медико-биологический вестник. — 2010. — Т. 13, № 4 (52). — С. 11-13. — Бібліогр.: 6 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 2070-8092
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/25594
dc.description.abstract При вивченні в експерименті (на щурах) впливу сучасних пестицидів (купроксата) виявлено, що відповідна реакція антиоксидантних ферментів пропорційна концентрації фунгіциду, що диктує необхідність перегляду допустимої концепції застосування фунгіцидів у сільському господарстві. На підставі статистично значущої позитивної кореляції Спірмена показана пряма залежність захворюваності вузловим зобом по 22 регіонах Криму з вмістом міді в грунтах (Rs = +0,6162, p = 0,0025). uk_UA
dc.description.abstract At studying in experiment (on rats) influences of modern pesticides (Cuproxat) it is revealed, that response of antioxidant enzymes is proportional to concentration of Cuproxat, that dictates an indispensability of review of the admissible concept of usage Fungicides in an agriculture. On the basis of statistically meaningful positive Spearman correlation direct dependence of desease of nodular goiter among 22 regions of Crimea with a content of copper in soils (Rs = +0,6162, p = 0,0025) is shown. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Кримський науковий центр НАН України і МОН України uk_UA
dc.relation.ispartof Таврический медико-биологический вестник
dc.subject Оригинальные статьи uk_UA
dc.title Роль концентрации медьсодержащих соединений в пище в возникновении патологии щитовидной железы uk_UA
dc.title.alternative Роль концентрації сполучень, що містять мідь у їжі, у виникненні патології щитовидної залози uk_UA
dc.title.alternative A role of copper chemicals in food in occurring of pathology of thyroid gland uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 616.441 : 574 : 477. /75


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис