Показати простий запис статті
dc.contributor.author |
Безруков, О.Ф. |
|
dc.contributor.author |
Григорьев, П.Е. |
|
dc.date.accessioned |
2011-08-17T06:38:12Z |
|
dc.date.available |
2011-08-17T06:38:12Z |
|
dc.date.issued |
2010 |
|
dc.identifier.citation |
Роль концентрации медьсодержащих соединений в пище в возникновении патологии щитовидной железы / О.Ф. Безруков, П.Е. Григорьев // Таврический медико-биологический вестник. — 2010. — Т. 13, № 4 (52). — С. 11-13. — Бібліогр.: 6 назв. — рос. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
2070-8092 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/25594 |
|
dc.description.abstract |
При вивченні в експерименті (на щурах) впливу сучасних пестицидів (купроксата) виявлено, що відповідна реакція антиоксидантних ферментів пропорційна концентрації фунгіциду, що диктує необхідність перегляду допустимої концепції застосування фунгіцидів у сільському господарстві. На підставі статистично значущої позитивної кореляції Спірмена показана пряма залежність захворюваності вузловим зобом по 22 регіонах Криму з вмістом міді в грунтах (Rs = +0,6162, p = 0,0025). |
uk_UA |
dc.description.abstract |
At studying in experiment (on rats) influences of modern pesticides (Cuproxat) it is revealed, that response of antioxidant enzymes is proportional to concentration of Cuproxat, that dictates an indispensability of review of the admissible concept of usage Fungicides in an agriculture. On the basis of statistically meaningful positive Spearman correlation direct dependence of desease of nodular goiter among 22 regions of Crimea with a content of copper in soils (Rs = +0,6162, p = 0,0025) is shown. |
uk_UA |
dc.language.iso |
ru |
uk_UA |
dc.publisher |
Кримський науковий центр НАН України і МОН України |
uk_UA |
dc.relation.ispartof |
Таврический медико-биологический вестник |
|
dc.subject |
Оригинальные статьи |
uk_UA |
dc.title |
Роль концентрации медьсодержащих соединений в пище в возникновении патологии щитовидной железы |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Роль концентрації сполучень, що містять мідь у їжі, у виникненні патології щитовидної залози |
uk_UA |
dc.title.alternative |
A role of copper chemicals in food in occurring of pathology of thyroid gland |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |
dc.status |
published earlier |
uk_UA |
dc.identifier.udc |
616.441 : 574 : 477. /75 |
|
Файли у цій статті
Ця стаття з'являється у наступних колекціях
Показати простий запис статті