Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Перегляд Відділення історії, філософії та права за автором "Кулаковська, Л.В."

Репозиторій DSpace/Manakin

Перегляд Відділення історії, філософії та права за автором "Кулаковська, Л.В."

Сортувати за: Порядок: Результатів:

  • Кулаковська, Л.В.; Герасименко, Н.П.; Усик, В.І.; Вотякова, О.Л. (Археологія і давня історія України, 2018)
    У статті йдеться про середньопалеолітичну стоянку Рубань у Закарпатті, стратиграфічні умови залягання археологічного шару, його вік та індустрію.
  • Кулаковська, Л.В.; Усик, В.І.; Езартс, П.; Пірсон, С.; Кононенко, О.М.; Нігст, Ф. (Археологія і давня історія України, 2019)
    Опубліковано результати польових досліджень нової багатошарової верхньопалеолітичної стоянки Кормань 9 на Дністрі. Подано стратиграфію, планіграфію, техніко-типологічну характеристику індустрії.
  • Усик, В.І.; Кулаковська, Л.В.; Нігст, Ф.; Герасименко, Н.П. (Археологія і давня історія України, 2019)
    У статті публікуються попередні дані польових досліджень палеолітичної стоянки Королево ІІ на Закарпатті, які стосуються уточнення стратиграфії та хронології так званого шару 0 (епігравет) в межах верхнього палеоліту ...
  • Кулаковська, Л.В. (Археологія, 2016)
    15 вересня 2015 р. на 80-му році пішов із життя відомий український учений, один із кращих фахівців у галузі первісної археології Владислав Миколайович Гладилін.
  • Кулаковська, Л.В.; Усик, В.І. (Археологія і давня історія України, 2015)
    Стаття присвячена характеристиці найдавнішої палеолітичної індустрії в Україні, а саме, матеріалам шару VIІ стоянки Королево в Закарпатті. Подано детальний аналіз стратиграфічних умов залягання знахідок і кам'яного ...
  • Кулаковська, Л.В. (2008)
    Цього року виповнюється 100 років від дня народження відомого вченого, члена-кореспондента НАН України, людини зі світовим іменем Сергія Миколайовича Бібікова. Двадцять років тому похмурого листопадового вечора він пішов ...
  • Кулаковська, Л.В.; Усик, В.І. (Археологія і давня історія України, 2017)
    Висвітлено технологію кам'яного виробництва середньопалеолітичного шару V стоянки Королево. Особливу увагу приділено метричним даним і системі розколювання гігантських нуклеусів і відколів.
  • Кулаковська, Л.В. (Кам’яна доба України, 2011)
    Стаття присвячена науковій діяльності Івана Шовкопляс. Автор виділив три основні вектори своєї наукової діяльності: дослідження палеоліту, музей будівництва та навчання.
  • Біляєва, С.О.; Кулаковська, Л.В.; Фіалко, О.Є. (Археологія і давня історія України, 2019)
    Співробітництво України і Туреччини наприкінці ХХ — на початку ХХІ ст. в галузі археології османських пам'яток розвивалося в різних напрямах: розкопки, польові та наукові розвідки, видання наукових праць, виставки, створення ...

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис