Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Вплив лектину картоплі на ростову активність діазотрофів

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Жеребор, Т.А.
dc.contributor.author Козар, С.Ф.
dc.contributor.author Усманова, Т.О.
dc.date.accessioned 2011-07-06T21:42:09Z
dc.date.available 2011-07-06T21:42:09Z
dc.date.issued 2007
dc.identifier.citation Вплив лектину картоплі на ростову активність діазотрофів / Т.А. Жеребор, С.Ф. Козар, Т.О. Усманова // Сільськогосподарська мікробіологія: Міжвід. темат. наук. зб. — Чернігів, 2006. — Вип. 7. — С. 123-131. — Бібліогр.: 16 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 1997-3004
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/23797
dc.description.abstract Наведено результати досліджень впливу лектину картоплі на ростову активність бактерій родів Azotobacter і Azospirillum. Вивчено залежність росту мікроорганізмів від його вмісту в живильному середовищі в діапазоні концентрацій 0,2–20 мкг/мл. Визначено оптимальну концентрацію лектину в середовищі для консорціуму Аzotobacter vinelandii і Аzotobacter chroococcum M-70/2 (1,0 мкг/мл) та Azospirillum brasilense 410 (1,5 мкг/мл), за якої зростають показники щільності популяції, питомої швидкості росту бактерій та зменшується час подвоєння біомаси мікроорганізмів. uk_UA
dc.description.abstract Приведены результаты исследований влияния лектина картофеля на ростовую активность бактерий рода Azotobacter и Azospirillum. Изучено зависимость роста микроорганизмов от его содержания в питательной среде в диапазоне концентраций 0,2–20 мкг/мл. Определено оптимальную концентрацию лектина в среде для консорциума Аzotobacter vinelandii и Аzotobacter chroococcum M-70/2 (1,0 мкг/мл) и Azospirillum brasilense 410 (1,5 мкг/мл), при которой увеличиваются показатели плотности популяции, удельной скорости роста бактерий и уменьшается время удвоения биомассы микроорганизмов. uk_UA
dc.description.abstract It are presented the results of the research of рotato lectin effect onto the growth activity of bacteria Azotobacter and Azospirillum genera. Dependence of growth of microorganisms on its content in the nutrient medium containing of it at the level of 0,2–20 mсg/ml was studied. It have been established the optimal рotato lectin concentration for Аzotobacter vinelandii and Аzotobacter chroococcum M-70/2 (1,0 mсg/ml) and Azospirillum brasilense 410 (1,5 mcg/ml), when the bacteria population density, specific growth rate are increased, biomass doubling time is decreased. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Сільськогосподарська мікробіологія
dc.subject Ґрунтова мікробіологія uk_UA
dc.title Вплив лектину картоплі на ростову активність діазотрофів uk_UA
dc.title.alternative Влияние лектина картофеля на ростовую активность диазотрофов uk_UA
dc.title.alternative The effect of potato lectin onto diazotrof growth activity uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 579.22:631.147


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис