Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Впровадження методів оцінки наявності та вмісту генетично модифікованих компонентів у продуктах харчування, кормах і парфюмерно-косметичних виробах

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Блюм, Я.Б.
dc.contributor.author Банникова, М.О.
dc.contributor.author Карпов, П.А.
dc.contributor.author Комарницький, І.К.
dc.contributor.author Кучук, М.В.
dc.contributor.author Сорочинський, Б.В.
dc.date.accessioned 2008-09-24T13:28:49Z
dc.date.available 2008-09-24T13:28:49Z
dc.date.issued 2008
dc.identifier.citation Впровадження методів оцінки наявності та вмісту генетично модифікованих компонентів у продуктах харчування, кормах і парфюмерно-косметичних виробах / Я.Б. Блюм, М.О. Банникова, П.А. Карпов, І.К. Комарницький, М.В. Кучук, Б.В. Сорочинський // Наука та інновації. — 2008. — Т. 4, № 2. — С. 40-48. — Бібліогр.: 15 назв. — укр. en_US
dc.identifier.issn 1815-2066
dc.identifier.other DOI: doi.org/10.15407/scin4.02.040
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/2367
dc.description.abstract Розроблені методи детектування генетично модифікованих сортів сої, ріпаку, цукрового буряку та картоплі. Підібрано і синтезовано комбінації олігонуклеотидних праймерів для тестування методом полімеразної ланцюгової реакції згаданих культур та продуктів їх переробки. Розроблена настанова для визначення наявності та вмісту генетично модифікованих компонентів у рослинній сировині, кормах та харчових продуктах. en_US
dc.description.abstract Разработаны методы детектирования генетически модифицированных сортов сои, рапса, сахарной свеклы и картофеля. Подобраны и синтезированы комбинации олигонуклеотидных праймеров для тестирования методом полимеразной цепной реакции упомянутых культур. Разработано руководство для определения наличия и содержания генетически модифицированных компонентов в растительном сырье, кормах и пищевых продуктах. en_US
dc.description.abstract Methods of genetically modified soybean, rape seeds, sugar beet and potato detection have been developed. To test above-mentioned cultivars and their products with the help of polymerase chain reaction the sets of oligonucliotide primers have been designed and synthesized. The manual to detect genetically modified components in plant raw materials, feed and food has been developed. en_US
dc.language.iso uk en_US
dc.publisher Видавничий дім "Академперіодика" НАН України en_US
dc.subject Науково-технічні інноваційні проекти Національної академії наук України en_US
dc.title Впровадження методів оцінки наявності та вмісту генетично модифікованих компонентів у продуктах харчування, кормах і парфюмерно-косметичних виробах en_US
dc.title.alternative Внедрение методов оценки наличия и содержания генетически модифицированных компонентов в продуктах питания, кормах и парфюмерно-косметических изделиях en_US
dc.title.alternative Introduction of the Detection Methods of Genetic Modifications Content in Food, Feed and Cosmetic Products
dc.type Article en_US
dc.status published earlier en_US


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис