Показати простий запис статті
dc.contributor.author |
Барабанова, В.В. |
|
dc.date.accessioned |
2023-06-22T10:48:00Z |
|
dc.date.available |
2023-06-22T10:48:00Z |
|
dc.date.issued |
1972 |
|
dc.identifier.citation |
О переваривании крахмала и белка корневым луковым клещом (Rhizoglyphus echinopus Fum. et Rob., 1868) / В.В.Барабанова // Вестник зоологии. — 1972. — Т. 6, № 5. — С. 81-82. — Бібліогр.: 7 назв. — рос. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
0084-5604 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/190750 |
|
dc.description.abstract |
Optimal conditions of total proteolytic activity and amylase activity were studied in Rhizoglyphus echinopus F u m. et R o b. Laboratory culture of Rh. echinopus served as a material. Protease and amylase activity was determined at different values of pH and temperatures.
The highest proteolytic activity was observed in a neutral zone at pH 7.0. Optimal temperature for proteases is 35° C. For amylases the optimal value of pH is 6.0. With incubation temperature rise the enzyme activity increases. Temperature 50° C was not critical for amylase. |
uk_UA |
dc.language.iso |
ru |
uk_UA |
dc.publisher |
Інститут зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАН України |
uk_UA |
dc.relation.ispartof |
Вестник зоологии |
|
dc.subject |
Краткие сообщения |
uk_UA |
dc.title |
О переваривании крахмала и белка корневым луковым клещом (Rhizoglyphus echinopus Fum. et Rob., 1868) |
uk_UA |
dc.title.alternative |
On Digestion of Starch and Protein by Rhizoglyphus echinopus Fum. et Rob., 1868 |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |
dc.status |
published earlier |
uk_UA |
dc.identifier.udc |
595.429.2:591.132 |
|
Файли у цій статті
Ця стаття з'являється у наступних колекціях
Показати простий запис статті