Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Структура крахмалсодержащих иономерных полиуретанов

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Савельев, Ю.В.
dc.contributor.author Мищук, Е.А.
dc.contributor.author Травинская, Т.В.
dc.contributor.author Бабкина, Н.В.
dc.contributor.author Штомпель, В.И.
dc.contributor.author Усенко, А.А.
dc.date.accessioned 2022-12-17T20:22:16Z
dc.date.available 2022-12-17T20:22:16Z
dc.date.issued 2011
dc.identifier.citation Структура крахмалсодержащих иономерных полиуретанов / Ю.В. Савельев, Е.А. Мищук, Т.В. Травинская, Н.В. Бабкина, В.И. Штомпель, А.А. Усенко // Украинский химический журнал. — 2011. — Т. 77, № 6. — С. 115-119. — Бібліогр.: 7 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 0041–6045
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/187290
dc.description.abstract Методами динамического механического анализа, дифференциальной сканирующей калориметрии и малоуглового рассеяния рентгеновских лучей изучено влияние природного компонента (крахмала) на формирование структуры новых разлагаемых крахмалсодержащих иономерных полиуретанов. Проведенные исследования показали существование межмолекулярного взаимодействия между компонентами систем, в результате которого в их объеме образуются полимер-полимерные аморфные микрообласти. uk_UA
dc.description.abstract Методами динамічного механічного аналізу, диференційної сканувальної калориметрії та малокутового розсіювання рентгенівських променів вивчено вплив природного компоненту (крохмалю) на формування структури нових деградабельних крохмальвмісних іономерних поліуретанів. Проведені дослідження показали існування міжмолекулярної взаємодії між компонентами систем, в результаті якої в їх об’ємі утворюються полімер-полімерні аморфні мікрообласті. uk_UA
dc.description.abstract The influence of natural component (starch) on the structure formation of novel degradable starch-containing ionomeric polyurethanes has been studied by the methods of dynamic mechanical analysis, differential scanning calorimetry and the method of SAXS. The results displayed the existence of the intense intermolecular interaction between the system’s components, that lead to the formation of polymer-polymer amorphous microregions in their volume. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Украинский химический журнал
dc.subject Химия высокомолекулярных соединений uk_UA
dc.title Структура крахмалсодержащих иономерных полиуретанов uk_UA
dc.title.alternative Структура крохмальвмісних йономірних поліуретанів uk_UA
dc.title.alternative The structure of starch-containing ionomeric polyurethanes uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 678.664 : 547.458.61:539.2


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис