Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Взаємозв’язок між білково-ферментним комплексом озимої пшениції та стійкістю до фузаріозу

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Молодченкова, О.О.
dc.contributor.author Адамовська, В.Г.
dc.contributor.author Литвиненко, М.А.
dc.contributor.author Цісельська, Л.Й.
dc.contributor.author Соломонов, Р.В.
dc.contributor.author Безкровна, Л.Я.
dc.date.accessioned 2021-02-18T07:52:20Z
dc.date.available 2021-02-18T07:52:20Z
dc.date.issued 2008
dc.identifier.citation Взаємозв’язок між білково-ферментним комплексом озимої пшениції та стійкістю до фузаріозу / О.О. Молодченкова, В.Г. Адамовська, М.А. Литвиненко, Л.Й. Цісельська, Р.В. Соломонов, Л.Я. Безкровна // Фактори експериментальної еволюції організмів: Зб. наук. пр. — 2008. — Т. 5. — С. 98-101. — Бібліогр.: 11 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 2219-3782
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/178169
dc.description.abstract Вивчено комплекс біохімічних показників, що відповідають за стійкість до фітозахворювань (активність інгібітору трипсина, лектинів, фенілаланінаміакліази, нейтральної протеази), в генотипах пшениці, які достовірно відрізнялися за стійкістю до фузаріозу. Знайдені більш специфічні для пшениці біохімічні показники, за допомогою яких можливо оцінювати генотипи пшениці на стійкість до фузаріозу. uk_UA
dc.description.abstract Изучен комплекс биохимических показателей, отвечающих за устойчивость к фитозаболеваниям (активность ингибитора трипсина, лектинов, фенилаланинаммиаклиазы, нейтральной протеазы), в генотипах пшеницы, достоверно различающихся по устойчивости к фузариозу. Найдены более специфичные для пшеницы биохимические показатели, с помощью которых можно проводить оценку генотипов пшеницы на устойчивость к фузариозу. uk_UA
dc.description.abstract The соmplex of biochemical indexes responsible for resistance to phytodiseases (trypsin inhibitors’ activity, lectins’ activity, phenylalanineammonialyase activiy, neutral protease activity) in the wheat genotypes which reliable differed for resistance to Fusarium is studied. More specific for a wheat biochemical indexes by which it is possible to conduct the estimation of wheat genotypes‘ resistance to Fusarium spp. was found. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Інститут молекулярної біології і генетики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Фактори експериментальної еволюції організмів
dc.subject Аналіз і оцінка генетичних ресурсів uk_UA
dc.title Взаємозв’язок між білково-ферментним комплексом озимої пшениції та стійкістю до фузаріозу uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис