Показати простий запис статті
dc.contributor.author |
Радченко, О.М. |
|
dc.contributor.author |
Дикун, М.О. |
|
dc.contributor.author |
Сірант, Л.В. |
|
dc.date.accessioned |
2021-02-16T12:59:55Z |
|
dc.date.available |
2021-02-16T12:59:55Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.identifier.citation |
Стійкість до передзбирального проростання у сортів м’якої пшениці / О.М. Радченко, М.О. Дикун, Л.В. Сірант // Фактори експериментальної еволюції організмів: Зб. наук. пр. — 2016. — Т. 18. — С. 198-200. — Бібліогр.: 14 назв. — укр. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
2219-3782 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/177573 |
|
dc.description.abstract |
Aim. Search for sources of pre-harvest sprouting resistance to improve wheat breeding. Methods. Index germination (GI) calculated by the Walker-Simmons (1988): GI = (7×n₁ + 6×n₂ + ... + 1×n₇ ) / 7 × N. Falling number determined on the «Falling number». Results. All wheat samples divided on the 2 groups: unstable – 7 samples and resistant – 17 samples. Average germination index of the samples of wheat in 2015 was 0.41. Conclusions. We found 11 resistant wheat varieties. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
Інститут молекулярної біології і генетики НАН України |
uk_UA |
dc.relation.ispartof |
Фактори експериментальної еволюції організмів |
|
dc.subject |
Аналіз та оцінка генетичних ресурсів |
uk_UA |
dc.title |
Стійкість до передзбирального проростання у сортів м’якої пшениці |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Pre-harvest sprouting resistance the varieties of soft wheat |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |
dc.status |
published earlier |
uk_UA |
dc.identifier.udc |
633.11:577.112 |
|
Файли у цій статті
Ця стаття з'являється у наступних колекціях
Показати простий запис статті