Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Некоторые проблемы и перспективы биотехнологического размножения шафрана (Сrocus S.L.)

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Карагезов, Т.Г.
dc.contributor.author Мамедова, М.Г.
dc.contributor.author Асадова, С.Ш.
dc.contributor.author Азизов, И.В.
dc.date.accessioned 2021-02-16T12:20:35Z
dc.date.available 2021-02-16T12:20:35Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier.citation Некоторые проблемы и перспективы биотехнологического размножения шафрана (Сrocus S.L.) / Т.Г. Карагезов, М.Г. Мамедова, С.Ш. Асадова, И.В. Азизов // Фактори експериментальної еволюції організмів: Зб. наук. пр. — 2015. — Т. 17. — С. 179-182. — Бібліогр.: 8 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 2219-3782
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/177522
dc.description.abstract Aims. To develop effective approaches for biotechnological propagation of Crocus. Methods. In vitro methods for the induction of morphogenesis and organogenesis of Crocus are used. Results. Factors influencing morphogenesis and organogenesis of saffron (Crocus) are considered. By using a temperature qradient under in vitro conditions was obtained de novo from 10 to 25 microcorms. Conclusions. Some issues related to biotechnology of Crocus were elucidate. The effect of the temperature factor and selenium on the efficiency of callus formation and morphogenesis in vitro are discussed. The methodical approaches to increase the efficiency of morphogenesis and organogenesis of Crocus in in vitro conditions were offered. Keywords: saffron, Crocus S.L., in vitro, morphogenesis, temperature qradient. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут молекулярної біології і генетики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Фактори експериментальної еволюції організмів
dc.subject Молекулярні та клітинні біотехнології uk_UA
dc.title Некоторые проблемы и перспективы биотехнологического размножения шафрана (Сrocus S.L.) uk_UA
dc.title.alternative Some problems and perspectives of biotechnological propagation of saffron (Crocus S.L.) uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 581.1573.6


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис