Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Изменчивость форм черешни и вишни по величине урожая плодов

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Талыбов, Т.Г.
dc.contributor.author Багиров, О.Р.
dc.date.accessioned 2021-02-02T21:16:24Z
dc.date.available 2021-02-02T21:16:24Z
dc.date.issued 2009
dc.identifier.citation Изменчивость форм черешни и вишни по величине урожая плодов / Т.Г. Талыбов, О.Р. Багиров // Фактори експериментальної еволюції організмів: Зб. наук. пр. — 2009. — Т. 6. — С. 305-308. — Бібліогр.: 13назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 2219-3782
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/175919
dc.description.abstract Cherry and sour cherry cultivating was widely spread in Nakhchivan AR where centralized its aboriginal sortiment. In the territory determined 26 sorts (9 introduced) and 35 forms of cherry, also 12 sorts (4 introduced) and 10 forms of sour cherry. Biomorphological and pomological characteristics of determined new prosperous sorts and forms have been learnt. Average fruit crop taken from observed fast-ripening trees were 29,5-35,0 kg, from mid- ripening trees were 29,5-40,5 kg and from late- ripening trees were 21,9-31,2 kg. For the past 4 years according to amount of fruit crop from fast- ripening forms of cherry Kotam-1 (142,6 kg) and sour cherry Bulgan-1 (158,6 kg); from mid- ripening forms of cherry Bashkant-3 (162,6 kg) and sour cherry Kotam-2 (155,2 kg); from late- ripening forms of cherry Kuku-1 (149,6 kg) were the best ones. Ecological coefficient of variation of the fruit crop taken from observed forms of cherry and sour cherry was between 17-66,8 % uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут молекулярної біології і генетики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Фактори експериментальної еволюції організмів
dc.subject Прикладна генетика і селекція uk_UA
dc.title Изменчивость форм черешни и вишни по величине урожая плодов uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис