Показати простий запис статті
dc.contributor.author |
Животова, Е.Н. |
|
dc.contributor.author |
Кулешова, Л.Г. |
|
dc.contributor.author |
Зинченко, А.В. |
|
dc.contributor.author |
Чеканова, В.В. |
|
dc.date.accessioned |
2008-09-02T17:01:05Z |
|
dc.date.available |
2008-09-02T17:01:05Z |
|
dc.date.issued |
2007 |
|
dc.identifier.citation |
Исследование физических состояний бинарных систем вода—оксиэтилированный глицерин со степенью полимеризации n = 5 и 25 при температурах ниже 273 К методом криомикроскопии / Е.Н. Животова, Л.Г. Кулешова, А.В. Зинченко, В.В. Чеканова // Доп. НАН України. — 2007. — N 4. — С. 78–84. — назв. — рос. |
en_US |
dc.identifier.issn |
1025-6415 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/1735 |
|
dc.description.abstract |
Binary systems water — oxyethylated glycerol (OEG) with the polymerization degree n = 5 and 25 have been investigated by optical cryomicroscopy within the temperature range 173–273 K at a cooling rate of 30 K min–1 and a warming rate of 5 K min–1. Cryomicrographs demonstrating the morphology of the crystalline and/or amorphous phases at different contents of OEG depending on temperature on cooling or warming are given. It has been shown that the systems with low (0–45%) and medium (46–72%) contents of OEG (n = 5) crystallize, and the high OEG (n = 5)-content systems (73–100%) remain wholly amorphous. A similar situation is observed for the system water — OEG (n = 25) with insignificant differences in the concentration ranges. The fundamental distinction between the two systems consists in that the system water — OEG (n = 25) of the high OEG (n = 25) concentration (more than 77%) forms an ordered structure in contrast to the system water — OEG (n = 5). |
en_US |
dc.language.iso |
ru |
en_US |
dc.publisher |
Видавничий дім "Академперіодика" НАН України |
en_US |
dc.subject |
Фізика |
en_US |
dc.title |
Исследование физических состояний бинарных систем вода—оксиэтилированный глицерин со степенью полимеризации n = 5 и 25 при температурах ниже 273 К методом криомикроскопии |
en_US |
dc.type |
Article |
en_US |
dc.status |
published earlier |
en_US |
dc.identifier.udc |
539.196.3:57.043.086.2:547.42 |
|
Файли у цій статті
Ця стаття з'являється у наступних колекціях
Показати простий запис статті