Показати простий запис статті
dc.contributor.author |
Філоненко, С.О. |
|
dc.date.accessioned |
2011-02-14T11:16:25Z |
|
dc.date.available |
2011-02-14T11:16:25Z |
|
dc.date.issued |
2009 |
|
dc.identifier.citation |
Кулінарна есеїстика в етноімагологічній перспективі (на матеріалі книг Олександра Геніса “Колобок. Кулінарні подорожі” та Світлани Пиркало “Кухня егоїста”) / С.О. Філоненко // Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство: Міжвуз. зб. наук. ст. — 2009. — Вип. XX. — С. 215-223. — Бібліогр.: 15 назв. — укр. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
XXXX-0041 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/16566 |
|
dc.description.abstract |
У статті розглядається кулінарна есеїстика як жанр масової літератури. Аналізуються збірки есе російського письменника Олександра Геніса “Колобок. Кулінарні подорожі” та української письменниці Світлани Пиркало “Кухня егоїста”. Увага приділена етноімагологічній перспективі в обох книгах, етнічним автота гетеро-образам. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
В статье рассматривается кулинарная эссеистика как жанр массовой литературы. Анализируются сборники эссе российского писателя Александра Гениса “Колобок. Кулинарные путешествия” и украинской писательницы Светланы Пыркало “Кухня эгоиста”. Внимание обращено на этноимагологическую перспективу обеих книг, этническим авто- и гетерообразам. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
The article deals with the problem of “culinary essays” as a genre of popular literature. The essay collections by the Russian writer Alexander Genis “Kolobok. Culinary Travellings” and the Ukrainian writer Svitlana Pyrkalo “The Egoist’s Cuisine” are analyzed. The attention is paid to the ethno-imagological perspective in both books, the ethnic auto- and hetero-images. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України |
uk_UA |
dc.subject |
Питання компаративістики та зарубіжної літератури |
uk_UA |
dc.title |
Кулінарна есеїстика в етноімагологічній перспективі (на матеріалі книг Олександра Геніса “Колобок. Кулінарні подорожі” та Світлани Пиркало “Кухня егоїста”) |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |
dc.status |
published earlier |
uk_UA |
Файли у цій статті
Ця стаття з'являється у наступних колекціях
Показати простий запис статті