Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Вплив температури на пігментний склад і вміст розчинних білків у контрастних за ознакою термостійкості сортів пшениці (Triticum aestivum L.)

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Бабенко, Л.М.
dc.date.accessioned 2019-10-06T18:34:17Z
dc.date.available 2019-10-06T18:34:17Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier.citation Вплив температури на пігментний склад і вміст розчинних білків у контрастних за ознакою термостійкості сортів пшениці (Triticum aestivum L.) / Л.М. Бабенко // Физиология растений и генетика. — 2015. — Т. 47, № 6. — С. 505-513. — Бібліогр.: 14 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 2308-7099
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/159555
dc.description.abstract Досліджено вплив короткотривалих теплового (2 год, +40 °С) і холодового (2 год, +4 °С) стресів на пігменти й розчинні білки 7- і 14-добових проростків контрастних за ознакою термостійкості сортів пшениці (Triticum aestivum L.). Виявлено специфічні ознаки в реакції пігментного комплексу і розчинних білків, які залежали від сорту і віку проростків. uk_UA
dc.description.abstract Исследовано влияние краткосрочных теплового (2 ч, +40 °С) и холодового (2 ч, +4 °С) стрессов на пигменты и растворимые белки 7- и 14-суточных проростков контрастных по признаку термостойкости сортов пшеницы (Triticum aestivum L.). Выявлены специфические признаки в реакции пигментного комплекса и растворимых белков, которые зависели от сорта и возраста проростков. uk_UA
dc.description.abstract The effect of short-term heat (2 hrs, +40 °C) and cold (2 hrs., +4 °C) temperature stress on pigments and soluble proteins contents of 7- and 14-day-old seedlings of contrast on heat resistance wheat varieties (Triticum aestivum L.) has been investigated. It is shown that pigment complex actively responds to changes in temperature. uk_UA
dc.description.sponsorship Автор щиро вдячний академіку НАН України В.В. Моргуну за надання насіннєвого матеріалу для проведення фізіолого-біохімічних досліджень і наукові консультацї при обговоренні результатів. Публікація містить результати досліджень, проведених при грантовій підтримці Державного фонду фундаментальних досліджень за конкурсним проектом Ф64/23-2015. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Iнститут фізіології рослин і генетики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Физиология растений и генетика
dc.title Вплив температури на пігментний склад і вміст розчинних білків у контрастних за ознакою термостійкості сортів пшениці (Triticum aestivum L.) uk_UA
dc.title.alternative Влияние температуры на пигментный состав и содержание растворимых белков у контрастных по признаку термостойкости сортов пшеницы (Triticum aestivum L.) uk_UA
dc.title.alternative The influence of temperature on pigment composition and soluble protein content of wheat (Triticum aestivum L.) varieties with contrast termostability uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 58.036:577/.112/. 152.1./19:582.542.11


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис